Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ραντεβού με Μητσοτάκη ζητούν οι δικηγόροι

Μητσοτάκης - Σύνοδος Κορυφής
Intime Αρχείο

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητάει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προκειμένου να του παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι.

Με την επιστολή που του απέστειλαν οι δικηγόροι και υπογράφει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, επισημαίνουν πως έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού αφού η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων έχει ουσιαστικά οδηγήσει σε παύση άσκησης του λειτουργήματος τους πλέον των τριών μηνών.

Ειδικότερα στην επιστολή των δικηγόρων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνεται: “Η υγειονομική κρίση που βιώνουμε, όπως είναι προφανές, έχει προκαλέσει ιδιαίτερα σημαντικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Οι δικηγόροι, τους οποίους εκπροσωπούμε, ανήκουν στους πλέον πληττόμενους κλάδους από την πανδημία, αφού η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων αλλά και υπηρεσιών που συνδέονται άρρηκτα με τη λειτουργία του δικηγορικού επαγγέλματος έχει οδηγήσει σε ουσιαστική παύση της άσκησης του επαγγέλματος τους πλέον των τριών μηνών. Ακόμη και σήμερα, το σύνολο σχεδόν των δικαστηριακών διαδικασιών παραμένει σε αναστολή. H Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενόψει της δρομολογηθείσας σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα, από 1 – 6 – 2020, ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος, ως συνέπεια της πανδημίας και να αναζητάει μαζί σας ρεαλιστικές και λυσιτελείς λύσεις”, καταλήγει η επιστολή των δικηγόρων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις