Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Ο Σήφης ο κροκόδειλος ίσως είναι…κορίτσι – Αλλάζουν σχέδιο για να τον παγιδεύσουν

Ρέθυμνο: Ο Σήφης ο κροκόδειλος ίσως είναι…κορίτσι – Αλλάζουν σχέδιο για να τον παγιδεύσουν

Τα ψόφια κοτόπουλα δεν δελέασαν τον Σήφη. Ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου είναι πανέξυπνος γι΄αυτό και αλλάζει το σχέδιο προκειμένου να παγιδευτεί το ερπετό. Τι λέει στο Newsit ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Εκλεκτικός αποδεικνύεται ο Σήφης ο κροκόδειλος ο οποίος αν και βρέθηκε αρκετές φορές δίπλα στις παγίδες που του έχουν στήσει στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών, τελικά δεν τσίμπησε…

Το νέο σχέδιο για να παγιδευτεί το ερπετό

Όπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης “δεν μπορέσαμε να έχουμε αποτέλεσμα με τον Μπερά, δεν μπορέσαμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Αλλάζουμε το σχέδιο και ήδη τοποθετούμε τις πλωτές παγίδες και αλλάζουμε το δόλωμα. Ο Σήφης έχει μάθει να τρώει το ζωντανό κρέας και δε δίνει σημασία στα ψόφια που του βάζουμε.

Γι΄αυτό σύμφωνα και με τις οδηγίες του Γαλλο-μαροκινό Ολιβιέ Μπερά αλλάζουμε το δόλωμα και θα βάλουμε συκώτια, πνευμόνια από ζώα και γενικά όργανα με αίμα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ποιος είναι ο Σήφης ο κροκόδειλος από τον Νείλο

Οπως μας εξηγεί ο κύριος Μαμαγκάκης “ο κύριος Μπερά που είδε τον κροκόδειλο από πολύ κοντά μας είπε οτι είναι 1,70 μήκος, το γένος δε μας το είπε καθώς δεν ήταν σίγουρος, άρα κανείς δεν ξέρει αν ο Σήφης είναι αγόρι ή κορίτσι. 

Μας είπε ακόμη οτι κροκόδειλος Νείλου, είναι πολύ μεγαλόσωμος παρά την ηλικία του που είναι 4 χρονών, λόγω του ότι έχει φάει πάρα πολύ δείχνει σαν 7 χρονών.

Ο Σήφης είναι ακίνδυνος για να επιτεθεί σε κάποιον. Βέβαια αν κάποιος πάει να τον πειράξει θα αμυνθεί. Μάθαμε ακόμη αυτό που από την αρχή ξέραμε, οτι είναι από αιχμαλωσία. Δηλαδή κάποιος τον είχε για κατοικίδιο και ήρθε και τον εγκατέλειψε”.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

“Οταν με το καλό καταφέρουμε να τον πιάσουμε θα σταλεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ηρακλείου για να εξεταστεί και από εκεί και μετά βλέπουμε τι θα γίνει. Εχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να τον φιλοξενήσει και το Ενυδρείο στο Ηράκλειο και στην περιοχή, κάτοικοι και φορείς θέλουν να παραμείνει σε ένα χώρο κοντά στη λίμνη” τόνισε ο κύριος Μαμαγκάκης.

Γάτα…ο κροκόδειλος

Οπως διαπίστωσε ο Μπερά πρόκειται για κροκόδειλο με μεγάλη αντίληψη και ακούει και βλέπει και αισθάνεται, γι΄αυτό δε θα είναι εύκολο να πιαστεί.

Oπως επισημαίνει ο κύριος Μαμαγκάκης “ακόμη και ο Μπερά δυσκολεύτηκε και δε το περίμενε. Σκεφτείτε οτι μας ζήτησε να μείνει δύο βράδια για να πιάσει τον Σήφη, εμείς του εξασφαίσαμε τρια βράδια αλλά τελικά δεν τα καταφερε. Βέβαια είναι σε ετοιμότητα και μας ζήτησε να ξαναέρθει τον Οκτώβριο γιατί τώρα είναι στην Αμερική και εμείς ως επιτροπή εξετάζουμε το αίτημα”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Μαμαγκάκης…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ -ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρέθυμνο: Λύθηκε το μυστήριο με τον Σήφη τον κροκόδειλο – Η ηλικία, η καταγωγή και το βάρος του ερπετού!

Κρήτη: Νέες παγίδες για τον Σήφη – Οι οδηγίες του “κροκοδειλάκια” και το ενδιαφέρον από τα ξένα δίκτυα

Κρήτη: Έπιασε δύο φορές τον “Σήφη” και του ξέφυγε! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σήφης… αγνοείται – Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες του διάσημου κροκοδειλάκια (VIDEO)

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε