Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σαμοθράκη: Τους καλεί σε ακρόαση ο Πλακιωτάκης για το… χάος!

Σαμοθράκη
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Σε ακρόαση κάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, τους υπευθύνους των Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΣ ΙΙ” και “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” για τις απίστευτες εικόνες στην Σαμοθράκη.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως τα δύο πλοία εκτελούσαν τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, πριν η ακτοπλοϊκή σύνδεση διακοπεί με τις συνέπειες σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στο νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Κι αυτό προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι το πρόβλημα στη Σαμοθράκη με τους εκατοντάδες αποκλεισμένους αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο του εφικτού και του δυνατού, δεδομένων των συγκυριών των καιρικών συνθηκών και των παθογενειών του παρελθόντος.

Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία του κόσμου. «Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα», είπε.

Συνεχίζουν τα δρομολόγια στη Σαμοθράκη με το Andros Jet

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση, παρατείνεται η δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού – ταχύπλοου Andros Jet στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019.

Τα αναλυτικά δρομολόγια θα ανακοινωθούν από την διαχειρίστρια εταιρία του «Andros Jet», «SeaJets».

Όπως είναι ήδη γνωστό το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Άναξ» θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την γραμμή μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, ενώ κανονικά εκτελεί τα δρομολόγια του το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο «Ζέφυρος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις