Ελλάδα

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό για εκδήλωση φωτιάς τη Δευτέρα Λασίθι, Ηράκλειο, Σάμος και Ικαρία

Υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς σε Αττική, νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Χίο και Μυτιλήνη

Πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς θα υπάρχει και τη Δευτέρα (16.06.2025) σε 4 περιφερειακές ενότητες της χώρα μας.

Με χάρτη που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία σήμανε «πορτοκαλί» συναγερμό για εκδήλωση φωτιάς σε Λασίθι, Ηράκλειο, Σάμο και Ικαρία.

Την ίδια στιγμή, υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς θα υπάρχει σε Αττική, νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Χίο και Μυτιλήνη.

Δείτε τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας:

Χάρτης

Το Δελτίο Τύπου της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Λασιθίου, ΠΕ Ηρακλείου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η γρίπη ήρθε νωρίτερα στην Ελλάδα: Ποιες ομάδες κινδυνεύουν από τον υποκλάδο K και ποιο το πλάνο προστασίας
Οι εμβολιασμοί φέτος δεν έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια, ενώ για να είναι ασφαλείς οι ευπαθείς ομάδες και να προστατευθεί το σύστημα υγείας, θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί πάνω από 4 εκατ. άτομα
Young asian man was suffering from painful chest pain from a chronic disease.
Καταιγίδες και κρύο θα πλήξουν τη χώρα έως τα Χριστούγεννα - Στα ορεινά θα πέσουν τα πρώτα πυκνά χιόνια
«Διαδοχικές κακοκαιρίες» προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέχρι και την Πρωτοχρονιά - Επιβεβαιώνει «άσπρες ημέρες» και ο Θοδωρής Κολυδάς - Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών
Χιόνια