Ελλάδα

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Βίντεο με τη στιγμή που τα 4,9 Ρίχτερ ταρακουνούν το νησί

Επτά δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ μέσα σε λίγες ώρες

Με το βλέμμα στραμμένο στη Σαντορίνη βρίσκονται οι επιστήμονες, με χιλιάδες σεισμούς να σημειώνονται στις Κυκλάδες, σε μία σεισμική δραστηριότητα, που σύμφωνα τους σεισμολόγους δεν έχει δώσει μία κύρια δόνηση.

Το πρωί σήμερα, Σάββατο (08.02.25) μέσα σε διάστημα 40 λεπτών πέντε σεισμοί άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησαν τη Σαντορίνη.

Ο μεγαλύτερος σεισμός, ο οποίος καταγράφηκε στις 11:00 το πρωί, είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ και επίκεντρο 26 χιλιόμετρα νότιο, νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού. Μάλιστα, το Mega κατέγραψε τη στιγμή που τα 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη Σαντορίνη.

 

Η γη σείεται συνεχώς με δύο σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ να σημειώνονται και το απόγευμα.

Στις 18:29 καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα νότιο, νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Λίγη ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 19:15 καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 26 χιλιόμετρα βόρειο, βορειοδυτικά της Ανάφης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το Μετρό Θεσσαλονίκης αναστέλλει τα δρομολόγια για ένα μήνα – Πω θα εξυπηρετούνται οι πολίτες
Ο ΟΑΣΘ ενεργοποιεί ειδικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας λεωφορειακής γραμμής-εξπρές που θα καλύπτει τη διαδρομή της βασικής γραμμής (Νέα Ελβετία - Σιδηροδρομικός Σταθμός)
Μετρό Θεσσαλονίκης
«Πουλούσε ναρκωτικά μέσα στην εκκλησία» ο παλαιοημερολογίτης youtuber ιερέας – Ο ρόλος του στην συμμορία
«Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να βγει από τον χώρο της εκκλησίας σε παρακείμενο στενό για να δώσει ναρκωτικά σε κάποιον πελάτη», λέει ο Γιάννης Καρυδάκος, διοικητής της δίωξης ναρκωτικών
Ιερέας