Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια: Καθησυχαστικός ο Κώστας Παπαζάχος – «Ήταν ξεχασμένος μετασεισμός»

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, για τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν τις 12:00 το μεσημέρι στους Ζάρακες της Εύβοιας και έγινε αισθητός μέχρι την Αττική.

Ο κ. Παπαζάχος εξηγεί, μιλώντας στο newsit.gr, ότι ο σεισμός οφείλεται στην «ακολουθία η οποία έχει ξεκινήσει στη νότια Εύβοια εδώ και πολύ καιρό. Είναι σεισμός που έγινε στην ίδια περιοχή μετά από αρκετό καιρό, είναι γνωστή αυτή η ακολουθία και έχει εξέλιξη».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «έχει μία μικροσεισμική δραστηριότητα και ”δίνει” κάποιους ξεχασμένους μετασεισμούς. Είναι κομμάτι, λοιπόν, αυτής της ακολουθίας».

Ο Κώστας Παπαζάχος υπογραμμίζει «το ότι έγινε ένας σεισμός 4,5 Ρίχτερ από μόνος του, δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, δεν προκαλεί κάποια ανησυχία, απλά αυτοί οι σεισμοί γίνονται αισθητοί και το λεκανοπέδιο και κουνιέται η Αθήνα».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα