Ελλάδα

Σεισμός στην Κω: Απίστευτο! Το μισό νησί “σηκώθηκε” και το άλλο μισό “βυθίστηκε”!

Είναι γνωστό ότι ο σεισμός κυριολεκτικά μετακινεί περιοχές. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε τόσο στη Λευκάδα όπου “περπάτησε” ολόκληρο το νησί, όσο και στα Ιωάννινα, όπου “μετακινήθηκε” το βουνό Μιτσικέλι. Αυτό που συνέβη όμως με τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στην Κω είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό...

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί της ερευνητικής ομάδας Τηλεπισκόπησης στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μετά από επεξεργασία των στοιχείων που εστάλησαν από τον δορυφόρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος το νότιο τμήμα του νησιού φαίνεται να υπέστη καθίζηση γύρω στα τρία εκατοστά, ενώ το βόρειο κινήθηκε ανοδικά κατά 10 εκατοστά.

Μάλιστα στην πόλη της Κω υπήρξε παραμόρφωση τριών εκατοστών, ενώ τη μεγαλύτερη εδαφική παραμόρφωση υπέστη το μικρό νησί Καρά Αντά μήκους περίπου έξι χιλιομέτρων που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ωστόσο και ένα ακόμη στοιχείο. Μετά τον κύριο σεισμό στην περιοχή καταγράφηκαν περισσότεροι από 400 μετασεισμοί με ισχυρότερο εκείνον των 4,8 Ρίχτερ, ενώ οι 180 είχαν μέγεθος άνω των 3 Ρίχτερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα του 112 στην Αττική για την κακοκαιρία Erminio - «Περιορίστε τις μετακινήσεις από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα»
«Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην Περιφέρεια Αττικής, περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία Erminio: Τηλεργασία και απαγόρευση delivery από τις 18:00 έως τις 22:00 – Τα έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Υποχρεωτική παύση delivery και τηλεργασία τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα
Βροχή στην Αθήνα