Ελλάδα

Σεισμός στην Κόρινθο: Έγινε κοντά στις Αλκυονίδες γι’ αυτό ήταν αισθητός στην Αττική

Ήταν λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής (26.12.2021), λίγη ώρα μετά από τον σεισμό ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο, όταν σημειώθηκε άλλη μια σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά στην Κόρινθο, που προκάλεσε… αναστάτωση. Η πρώτη εκτίμηση του Κώστα Παπαζάχου στο newsit.gr.

Αρχικά, ο νέος σεισμός «αποδόθηκε» στη Θήβα, όμως στην αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αποδείχθηκε πως η σεισμική δόνηση είχε γίνει λίγο έξω από την Κόρινθο και έγινε αισθητή και στην Αττική.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ. Σημειώθηκε στις 18:13 σε απόσταση 53 χλμ. δυτικά βορειοδυτικά των Αθηνών, με επίκεντρο 27 χλμ βοεριοανατολικά της πόλης της Κορίνθου, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική, ιδιαίτερα στον Πειραιά.

Το γιατί ο σεισμός των 4 Ρίχτερ στην Κόρινθο έγινε αισθητός στην Αττική εξήγησε στο newsit.gr ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος: γιατί έγινε κοντά στις Αλκυονίδες.

«Τέσσερα Ρίχτερ κοντά στις Αλκυονίδες, στο πλέον ανατολικό κομμάτι του Κορινθιακού κόλπου. Από την Αθήνα απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα, γι’ αυτό και έγινε αισθητός σε κάποιες περιοχές της Αττικής», τόνισε.

Σημειωσε ότι «δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά ας δούμε πώς θα πάει στη συνέχεια. Οι σεισμοί που γίνονται στον κορινθιακό είναι επιφανειακοί».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΟΔΥ: Επεισόδιο με υπάλληλο πίσω από την παραίτηση του Δημήτρη Χατζηχριστοδούλου – «Έχει γίνει μια δύσκολη ιστορία» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Υπήρξε ένα επεισόδιο μεταξύ του προέδρου και μιας υπάλληλου, έχουν εκατέρωθεν κατηγορηθεί» δήλωσε ο υπουργός Υγείας για την παραίτηση του ΔΣ του ΕΟΔΥ
Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου
Κοκαΐνη, αμφεταμίνες και κάνναβη αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και σε μικρότερες ηλικίες – Τα αποτελέσματα έρευνας του Κέμπριτζ
Οι διαταραχές χρήσης κοκαΐνης συνδέονται με εγκεφαλική αιμορραγία και με καρδιοεμβολικό εγκεφαλικό επεισόδιο, μορφή εγκεφαλικού όπου θρόμβος αίματος σχηματίζεται στην καρδιά και μεταφέρεται στον εγκέφαλο, μπλοκάροντας τη ροή του αίματος και προκαλώντας βλάβη στον εγκεφαλικό ιστό
γιατρός