Ελλάδα

Σεισμός στην Κύθνο: «Ασεισμική περιοχή με αρκετό βάθος» – Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας στο newsit.gr

Καμία ανησυχία δεν εμπνέει ο σεισμός που σημειώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (2.06.2024) στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κύθνου, σύμφωνα με τον Ευθύμη Λέκκα που μίλησε στο newsit.gr.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά της Κύθνου και εστιακό βάθος 14,5 χιλιόμετρα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξηγεί ότι πρόκειται για έναν σεισμό «σε μία περιοχή που δεν χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα. Είναι στα 35 χλμ. βάθος, γεγονός το οποίο μειώνει την ανησυχία, γιατί αυτοί οι σεισμοί βάθους δεν προκαλούν ιδιαίτερα θέματα».

Χαρακτηρίζει μάλιστα την περιοχή ως «ασεισμική με αρκετό βάθος».

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr, ότι ο σεισμός «σημειωθηκε κοντά στην Κύθνο σε θαλάσσιο χώρο. Δεν παρουσιάστηκε κανένα προβλημα στις κατοικημένες περιοχές, σχεδόν δεν έγινε αντιληπτός».

Τέλος, σε ερώτηση του newsit.gr αν αναμένονται μετασεισμοί, ο κ. Λέκκας απάντησε ότι δεν πρόκειται να γίνουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη Γαύδο παραμένουν αποκλεισμένοι οι μαθητές από τη Βούλα - Ίσως επιστρέψουν με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
«Μέσα από τη δική μας δοκιμασία, η οποία προφανώς έχει ημερομηνία λήξεως, αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο η απομόνωση που βιώνουν αυτά τα νησιά» είπε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας
Στη Γαύδο παραμένουν αποκλεισμένοι οι μαθητές από τη Βούλα – Ίσως επιστρέψουν με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
Προ των πυλών 48ωρη κακοκαιρία που φέρνει καταιγίδες και ανέμους 9 μποφόρ – Οι 15 περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο»
Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται το βράδυ της Τρίτης και θα εξασθενήσουν από την Πέμπτη - Η Πρωταπριλιά η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας
Καταιγίδες