Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σκλαβενίτης: Η εταιρία που έγινε οικογένεια για τους υπαλλήλους της

Σκλαβενίτης
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο αιφνίδιος θάνατος του Στέλιου Σκλαβενίτη, τα social media δεν γέμισαν μόνο με την “είδηση”. Γέμισαν και με μηνύματα αποχαιρετισμού στον αδικοχαμένο επιχειρηματία. Μηνύματα κυρίως από εργαζόμενους της εταιρίας “Σκλαβενίτης”.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως σε ηλικία μόλις 54 ετών ο Στέλιος Σκλαβενίτης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (01.04.2018). Πολλοί ήταν εκείνοι που θα ήθελαν να είναι ένα (κακόγουστο) πρωταπριλιάτικο αστείο. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι.

«Καλό παράδεισο» γράφουν οι περισσότεροι στα μηνύματά τους. Και είναι σίγουροι πως ο Στέλιος Σκλαβενίτης, θα τον έχει.

Κάποιοι αρνούνταν να πιστέψουν το θλιβερό νέο. Να πιστέψουν ότι ο Στέλιος Σκλαβενίτης έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Πολλοί “ευχήθηκαν” να είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι όταν άλλοι εργαζόμενοι έγραψαν πως ήδη έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι των καταστημάτων.

Ένα από τα μηνύματα, γράφει: «Αντίο Κύριε Στέλιο… Ησουν ένας από τους πιο αγνούς ανθρώπους που εχω γνωρίσει. Η σπάνια καλοσύνη σου, οι αρχές σου, το παράδειγμα που έδωσες στη διοίκηση των ανθρώπων, και πάνω από όλα η ανθρωπιά σου, μας έκαναν όλους να αισθανθούμε μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη. Η απώλεια μεγάλη για την οικογένεια, την εταιρεία, τον επιχειρηματικό κόσμο, τη χώρα. Θα θυμόμαστε όλοι το χαμόγελο και το γέλιο σου που μας γέμιζε χαρά. Καλό ταξίδι Κύριε Στέλιο».

Δείτε μερικά από τα post

 

Συγκλονιστικό και το μήνυμα μιας γυναίκας. “Όταν έφυγε ο δικός μου “άγγελος” ο Σκλαβενίτης με στήριξε”, γράφει και προσθέτει πως “τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν”. Είναι μια ακόμα απόδειξη της σχέσης που είχαν οι ιδιοκτήτες της εταιρίας Σκλαβενίτης με τους υπαλλήλους.

Σκλαβενίτης – εργαζόμενοι, μια σχέση οικογενειακή

Η εταιρία Σκλαβενίτης φημίζεται για τις οικογενειακές σχέσεις με τους εργαζόμενούς της.

Παρά την οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών, η επιχείρηση δεν έκανε μείωση μισθών ούτε και μαζικές απολύσεις. Είχε επιλέξει να μην ανοίγει τα καταστήματά της τις Κυριακές που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά. Ενίσχυσε, έτσι, τις σχέσεις της με το εργατικό δυναμικό της.

Όταν το καλοκαίρι του 2015 επιβλήθηκαν τα capital controls, η Σκλαβενίτης είχε κάνει μια, τουλάχιστον πρωτοποριακή, κίνηση: είχε αποφασίσει να πληρώσει άμεσα με μετρητά τους εργαζόμενούς της. Για να μην τους αναγκάσει να περιμένουν στις τράπεζες ή στις ουρές των ΑΤΜ.

Υπάρχει και κάτι άλλο που για πολλούς δεν θεωρείται τυχαίο: οι περισσότεροι εργαζόμενοι ταυτίζουν τον εργασιακό τους βίο με την οικογένεια και πολλά στελέχη αναδείχθηκαν μέσα από την εταιρία και ανέλαβαν θέσεις ευθύνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις