Ελλάδα

Σκοπιανό: Χαμός με τις αιτήσεις για το συλλαλητήριο στην Αθήνα – Στους ομιλητές και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

- Δύο οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο δήμο Αθηναίων για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου 2018, στην πλατεία Συντάγματος - Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος θα είναι στους ομιλητές που συλλαλητηρίου, όπως μετέδωσε η εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon - Το μεσημέρι της Δευτέρας (29.01.2018) έγινε γνωστό ότι κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης

Δύο ξεχωριστές αιτήσεις για την παροχή άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου για το συλλαλητήριο έχουν κατατεθεί στον δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, κατά την πρώτη συνάντηση, που είχε με τους φορείς αυτούς η αρμόδια αντιδήμαρχος, Νέλλη Παπαχελά, στο Δημαρχείο δεν κατέστη δυνατή συμφωνία μεταξύ τους για την παροχή μίας άδειας. Αν και στη συνάντηση που έχει προγραμματισθεί για αύριο δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε η άδεια θα δοθεί με κλήρωση.

Η μια αίτηση έχει υποβληθεί από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

Η δεύτερη από τη «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού – Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου».

syllalitirio
Φωτογραφία Eurokinissi

Στους ομιλητές και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Στους ομιλητές που συλλαλητηρίου θα είναι και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, όπως μετέδωσε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 21 Ιανουαρίου, είχαν συμμετάσχει 9 από τους 82 μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας. Μάλιστα με αφορμή το συλλαλητήριο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος είχε δώσει το παρών, είχε ζητήσει αν επανεξετάσει τη στάση της Εκκλησία, σε σχέση με τα τα συλλαλητήρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (29.01.2018) έγινε γνωστό ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα παρευρεθεί και θα απευθύνει ο ίδιος το λόγο του ως κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Νωρίτερα, η Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου της Αθήνας επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη για να τον προσκαλέσει να μιλήσει στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα για την Μακεδονία.

«Κατόπιν εξουσιοδότησης του Συντονιστικού, ο προεδρεύων της Οργανωτικής Επιτροπής, Μιχαήλ Πατσίκας, επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη ώστε να του μεταφέρει την πρόσκλησή μας να παραστεί ως ομιλητής στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος» ανέφεραν στο δελτίο Τύπου τους.

Μάλιστα, τότε είχαν ανακοινώσει ότι «ο Μίκης Θεοδωράκης, αφού εξέφρασε την περηφάνια του για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ελληνικού λαού στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018, δεσμεύτηκε να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα». Ωστόσο, τελικά έγινε γνωστό ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα «δώσει το παρών» και θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αυτό είναι το email που οδήγησε το ελληνικό FBI στη σύλληψη του γκαλερίστα Γιώργου Τσαγκαράκη για τους πλαστούς πίνακες
Ο καταγγέλλων (τα στοιχεία του οποίου ειναι στη διάθεση του newsit.gr) προσεφυγε μαζί με τον γνωστό δικηγορο, εκτιμητή και συλλέκτη έργων τέχνης κ. Στέλιο Γκαρίπη στην 23η ανακρίτρια και κατέθεσαν αίτηση υποστήριξης της κατηγορίας
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης
Πανοραμικά πλάνα του newsit.gr από drone έξω από τον χώρο που διεξάγεται η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών
Κόσμος με πανό έχει συγκεντρωθεί απ΄έξω για να δηλώσει την συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων ζητώντας δικαιοσύνη, ενώ υπάρχει και έντονη αστυνομική δύναμη
Πανοραμικό πλάνο έξω από το συνεδριακό κέντρο Γαιόπολις
«Το υποβρύχιο σπήλαιο είναι σαν να σε ρουφάει, οι έρευνες διακόπηκαν λόγω επικινδυνότητας» λέει ο επικεφαλής των διασωστών για τον δύτη που αγνοείται στη Βουλιαγμένη
«Είναι ένα τεχνικό περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο, με τόσο ισχυρά ρεύματα που δεν σε αφήνουν καν να κινηθείς» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος...
Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026. Στο σημείο βρίσκονται ένα πλοίο του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο
Διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών απέναντι από το κτίριο που γίνεται η δίκη για τα Τέμπη
Εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι και απλοί πολίτες που από την αρχή στηρίζουν τον αγώνα των συγγενών, έχουν φτάσει μαζικά με λεωφορεία στη Λάρισα για να δώσουν το παρών
Τέμπη: Διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών απέναντι από το κτίριο που γίνεται η δίκη
7