Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκύρος: Η καθηλωτικά όμορφη ανεξερεύνητη βασιλοπούλα του Αιγαίου

Σκύρος: Η καθηλωτικά όμορφη ανεξερεύνητη βασιλοπούλα του Αιγαίου

Σκύρος, Σκυροπούλα, Βασιλοπούλα. Αυτά τα 3 ονόματα είναι αυτά που συνοδεύουν και περιγράφουν την εκπληκτική ομορφιά αυτού του νησιού των Σποράδων.

Η Σκύρος είναι ένα νησί που απευθύνεται σε λίγους και «ψαγμένους» καθώς ως γνήσια Βασιλοπούλα του Αιγαίου έχει ύφος τουπέ και δεν της αρέσουν τα μεγάλα λόγια και η διαφήμιση της ομορφιάς της μέσω social media κτλ.

Στην Σκύρο θα πας γιατί κάποιος θα σου μιλήσει για αυτήν.

Θα σου περιγράψει τις εκπληκτικές και ήσυχες παραλίες της, την πανέμορφη Χώρα της με τα σπίτια που έχουν πάντα ανοιχτές τις πόρτες τους προκειμένου να θαυμάσεις την Σκυριανή αρχιτεκτονική και διακόσμησή τους με τα πολύχρωμα πιάτα και τα εκπληκτικά ξυλόγλυπτα (οι Σκυριανοί φημίζονται γι΄ αυτό) στο εσωτερικό τους.

Θα σου μιλήσει για τα φρέσκα και φθηνά ψάρια που μπορείς να φας σε όλο το νησί και αν σου πει πως θα βαρεθείς να τρως αστακομακαρονάδα μην το λάβεις ως υπερβολή.

Η Σκύρος είναι από τους κορυφαίους ψαρότοπους της Ελλάδας και οι αστακοί κάθε πρωί στην Λιναριά που μαζεύονται όλα τα καΐκια κυριολεκτικά είναι αμέτρητοι.

Η Σκύρος είναι ένα νησί που δεν χρειάζεσαι κάποιον οδηγό για να την εξερευνήσεις γιατί πολύ απλά ακόμα και σήμερα παραμένει ανεξερεύνητη και σας περιμένει.

Πηγή: Up Stories.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις