Ελλάδα

Σπείρα εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή ΙΧ σε πλειστηριασμούς – Τέσσερις συλλήψεις

Μια σπείρα που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς έφερε στο φως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες 49 και 68 ετών και δύο γυναίκες 59 και 70 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διαπράττει απάτες κατ’ εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 59χρονη ήταν το αρχηγικό μέλος που διηύθυνε την σπείρα και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη. Προφασιζόμενη ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με πρόεδρο Τράπεζας που κατέχει υψηλή θέση με επιρροή σε πλειστηριασμούς ακινήτων και οχημάτων, καθώς και σε διευθετήσεις δανείων, έπειθε τους ενδιαφερόμενους ότι θα έχουν προτεραιότητα στην αγορά ακινήτου ή οχήματος σε πιο οικονομική τιμή, είτε θα διευθετηθεί μέρος του δανείου τους.

Προκειμένου, μάλιστα, να τους αποσπά χρήματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ισχυριζόταν ότι έχουν προκύψει διάφορα προβλήματα με την Εφορία, με συμβολαιογράφους και νομικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, η 70χρονη αναζητούσε και εντόπιζε τα υποψήφια θύματα, ενώ ο 68χρονος λάμβανε τα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, τα οποία παρέδιδε στην 59χρονη, υποστηριζόμενος από τον 49χρονο που είχε βοηθητικό ρόλο.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και έγγραφα από την εγκληματική τους δραστηριότητα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι ο 68χρονος κατά την σύλληψή του, προσπάθησε να διαφύγει και δάγκωσε στο χέρι αστυνομικό, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 4 περιπτώσεις απάτης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 389.556 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τροχαίο δυστύχημα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με φορτηγό
Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα όρια ταχύτητας, ενώ η τροχαία συνεχίζει τις έρευνες για τον ακριβή τρόπο που σημειώθηκε η σύγκρουση
Από το τροχαίο στη Ναύπακτο
Ούτε γρίπη, ούτε κορονοϊός: Η «αόρατη» ασθένεια που «φορτώνει» το σύστημα Υγείας
Σχεδόν 4 στους 10 ασθενείς που προσέρχονται στους γιατρούς με έντονα συμπτώματα (υψηλό πυρετό, πόνους στις αρθρώσεις και βήχα), διαγιγνώσκονται αρνητικοί και στους τρεις κύριους ιούς (Γρίπη, SARS-CoV-2, RSV)
Νοσοκομείο
Δήμαρχος Γλυφάδας: Οι εργασίες υπογειοποίησης καλωδίων που πραγματοποιήθηκαν την άνοιξη δημιούργησαν σαθρό έδαφος
«Είναι ένας από τους λόγους που έφτασε τόσο πολύ χώμα, λάσπη και φερτά υλικά στην πόλη, στη Μετσόβου, στην Ανθέων και στους γύρω δρόμους. Όχι ο μόνος, αλλά πολύ σημαντικός»
A car is partially covered by debris, as a storm hits Athens, Greece, January 21, 2026. REUTERS
Νέα ένταση στα Βορίζια: Συνέλαβαν τους γονείς του 39χρονου Φανούρη Καργάκη
Η μήνυση αφορά στα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης, έχουν συλληφθεί και οι δύο γονείς του 39χρονου Φανούρη Καργάκη ωστόσο ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΠΑΓΝΗ με Covid και χαμηλό οξυγόνο
Αστυνομικοί στα Βορίζια
Αγωνία για την 6χρονη που διασωληνώθηκε μετά από επιπλοκές λόγω γρίπης – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
«Έχουμε αύξηση 30% στα παιδιά σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα στα παιδιατρικά νοσοκομεία . Έρχονται κάθε μέρα πάνω από 250 παιδιά και εισάγονται 50», είπε ο Μιχάλης Γιαννακός
Νοσοκομείο Παίδων