Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στάη για καταγγελία Μπεκατώρου: Όλοι ξέραμε ότι αυτά συνέβαιναν – Μου έχει τύχει και εμένα

Στάη για καταγγελία Μπεκατώρου: Όλοι ξέραμε ότι αυτά συνέβαιναν – Μου έχει τύχει και εμένα

Για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μίλησε η Έλλη Στάη.

Η Έλλη Στάη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA αναφέρθηκε στην απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να δημοσιοποιήσει την κακοποίηση που δέχτηκε τόσο η ίδια όσο και συναθλήτριά της.

«Όλοι ξέραμε ότι σε επαγγελματικούς χώρους αυτά συνέβαιναν. Οι ακρότητες της εκμετάλλευσης και της βίας που ασκούνται πάνω σε νέες κοπέλες, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά».

«Ήρθε η ώρα», είπε η γνωστή δημοσιογράφος αναφερόμενη στο μομέντουμ των καταγγελιών.

«Μου έχει τύχει και μένα»

Παράλληλα η Έλλη Στάη αναφέρθηκε και στο δικό της περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης πριν από χρόνια.

«Μου είχε τύχει και μένα πριν χρόνια, με απειλή δε θα βρεις αλλού δουλειά», τόνισε και αναφέρθηκε για τη δυσκολία που έχουν οι γυναίκες να μοιραστούν παρόμοια περιστατικά, αφού πολλές φορές η φωνή τους πέφτει στο κενό, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που λοιδορούνται.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αναφέρεις, να το δημοσιοποιήσεις, γιατί απλά δεν υπήρχε αυτή η αποδοχή».

Περιγράφοντας το περιστατικό που της συνέβη, θυμήθηκε παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν σε συναδέλφους της. «Έβλεπα νέα κορίτσια, τα οποία, μεγάλος τηλεοπτικός παράγοντας, τους έλεγε ‘κάνε μια στροφή, να δω τα οπίσθιά σου’ και αυτό πολύ συχνά γινόταν ενώπιον πολλών ανθρώπων».

Η Έλλη Στάη επισήμανε ότι πρέπει να περάσει χρόνο για να καταγγείλει κανείς τέτοιες πράξεις, αφού το θύμα πρέπει να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί αλλά και πώς θέλει να κινηθεί στη συνέχεια. «Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση», τόνισε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις