Ελλάδα

Στις 8 Ιουνίου κρίνεται η συνταγματικότητα της νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί, μετά από αναβολή, στις 8 Ιουνίου 2012 η συνταγματικότητα ή μη της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων «νέας γενιάς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται.

Στις 3 Απριλίου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας «πάγωσε» την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων η οποία δεν στηριζόταν σε αεροφωτογραφίες και δημόσια έγγραφα.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για την απόδειξη του χρόνου ολοκλήρωσης της κατασκευής του ακινήτου, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλλουν, οφείλουν να προσκομίζουν «δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες» από τις οποίες να αποδεικνύεται ο χρόνος ολοκλήρωσης της αυθαίρετης κατασκευής, όπως προβλέπει ο αρχικός νόμος 4014/2011 (άρθρο 24) για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας, αποφάνθηκαν ότι δεν είναι δυνατή η απόδειξη του χρόνου ολοκλήρωσης των αυθαιρέτων κατασκευών με «ιδιωτικά έγγραφα» και «υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση μηχανικού», όπως προβλέπουν οι μεταγενέστεροι (του αρχικού Ν. 4014/2011) νόμοι 4030/2011 και 4024/2012.

Διαβάστε

Προσωρινό μπλόκο του ΣτΕ στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας» λέει η αδελφή θύματος του τροχαίου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και προσπαθούμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την οικογένειά μας» λέει στο newsit.gr η αδελφή του νεαρού οπαδού από τη Θεσσαλονίκη
Φονικό τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των 7 Ελλήνων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Ρουμανία
Με το που ολοκληρωθεί και η ιατροδικαστική ταυτοποίηση αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των σορών - Το χρονικό της τραγωδίας και η κατάσταση υγείας των 3 τραυματιών
ΠΑΟΚ
19χρονος στο Λουτράκι «καρφώθηκε» με αυτοκίνητο σε επιχείρηση αφού πρώτα έπεσε σε κολώνες και μάντρα - Σώος ο οδηγός
Δικαιολογήθηκε λέγοντας πως ανέπτυξε ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο - Σε άμορφη μάζα σιδερικών μετατράπηκε το αυτοκίνητό του
Αυτοκίνητο
Διαρρήκτες με ποδήλατα χτύπησαν στο ΚΤΕΛ Καλαμάτας - Με λοστό ξήλωσαν το παράθυρο
Η δράση τους καταγράφηκε από το σύστημα καμερών ασφαλείας, με τις κινήσεις τους να μαρτυρούν ότι γνώριζαν την ύπαρξη συναγερμού, τον οποίο προσπάθησαν να αποφύγουν κινούμενοι χαμηλά στο έδαφος
Ληστεία στα ΚΤΕΛ Καλαμάτας
«Ακόμα και αύριο ο επαναπατρισμός των 7 σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ», δηλώνει η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία - «Ως μητέρα και ως Ελληνίδα έχω συγκλονιστεί»
Προσπαθούμε για την περίθαλψη και τον επαναπατρισμό των τραυματιών με τις καλύτερες συνθήκες - Σε ετοιμότητα C130 στην Ελευσίνα
Ρουμανία: «Ακόμα και αύριο ο επαναπατρισμός των 7 σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ», δηλώνει η πρέσβης της Ελλάδας – «Ως μητέρα και ως Ελληνίδα έχω συγκλονιστεί»