Ελλάδα

Στο δρόμο οι συνταξιούχοι – Βροντερό όχι σε νέες μειώσεις

Στην πλατεία Κοτζιά συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζουν “λαιμητόμο”, ενώ κάνουν λόγο για “ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με το τρίτο μνημόνιο”.

“Έχουμε μια αντιλαϊκή επίθεση σε όλη την κοινωνία και όχι μόνο στους συνταξιούχους. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης”, λένε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr οι συνταξιούχοι.

“Χρειάζεται οι συνταξιούχοι να απαντήσουμε δυναμικά με οργάνωση και πάλη. Να δώσουμε ένα βροντερό παρόν για την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Έτσι θα έχουμε κατακτήσεις για μια ζωή καλύτερη. Τη ζωή μας δεν τη χρωστάμε σε κανέναν”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων:

Να αποσυρθεί τώρα η αντιασφαλιστική, αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης
Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και Υγείας – περίθαλψης. Να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.
Να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία.
Την κατάργηση τώρα όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων.
Την αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδόματος αδείας.
Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας.
Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho
Θέμα χρόνου η παράδοση των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και Ψηλορείτη
Οι αρχές δεν αποκλείουν να παραδοθούν οι τρεις νεαροί αύριο, μετά την κηδεία της 57χρονης στα Χανιά - Το χρονικό του φονικού, και οι έρευνες της ΕΛΑΣ στα χωριά του Ηρακλείου και τις βουνοκορφές του Ψηλορείτη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου 18