Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Κωνσταντίνου Πλεύρη, δικηγόρου του Γιάννη Λαγού, κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για το ναζιστικό χαιρετισμό από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη στην δίκη της Χρυσής Αυγής, δόθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Η εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια δύο συνεδριάσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής προέβη σε ναζιστικό χαιρετισμό εντός της δικαστικής αίθουσας. Τη μία φορά μάλιστα μπροστά στη μάνα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης  θα κληθούν να καταθέσουν δικηγόροι παρόντες στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να περιγράψουν και διευκρινίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο δικηγόρος προέβη εντός της δικαστικής αίθουσας στους ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις