Ελλάδα

Στον “αέρα” η βοήθεια στο σπίτι

Χιλιάδες ανάπηροι και ηλικιωμένοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εργαζόμενων στο πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι".

Πρόκειται για περισσότερους από 100 χιλιάδες ανήμπορους ανθρώπους στη χώρα μας ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά οι οποίοι χωρις αυτή την πολύτιμη βοήθεια δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε στα βασικά για την καθημερινή τους επιβίωση. Από το  Υπουργείο Εσωτερικών πήραν την απόφαση να μην ανανενωθούν οι συμβάσεις των 4.350  εργαζόμενων που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και να προσλάβουν άλλους.

Το πρόγραμμα λειτουργεί από το 1998 χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση. Ωστόσο από το 2007 η βοήθεια στο σπίτι χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Επειδή όμως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να προβλέπει την χρηματοδότηση προγράμματος από το κράτος ο Χ. Ραγκούσης αποφάσισε να διώξει τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και να προσληφθούν άλλοι συμβασιούχοι. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό ούτε πόσοι θα είναι αυτοί που θα προσληφθούν αλλά ούτε και πότε θα ανακοινωθεί η προκύρηξη.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι που τόσα χρόνια “τρέχουν” το πρόγραμμα αυτό μιλούν για εμπαιγμό από την μεριά της κυβέρνησης καθώς όπως υποστηρίζουν ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχε δεσμευθεί πως το πολύ σημαντικό αυτό πρόγραμμα θα έπαιρνε κρατική χρηματοδότηση και οι υπάλληλοι θα κρατούσαν τις εργασίες τους. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην Ψέριμο το δημοτικό σχολείο ανοίγει ξανά μετά από 17 χρόνια και δίνει ελπίδα στους κατοίκους
Μετά από 17 χρόνια σιωπής, το δημοτικό σχολείο της Ψερίμου άνοιξε ξανά τις πόρτες του – Πέντε παιδιά και η δασκάλα τους δίνουν την ελπίδα ότι η κοινότητα θα παραμείνει ζωντανή παρά την απομόνωση
Το νησί της Ψερίμου
Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Ο αυτισμός είναι μη αναστρέψιμη δια βίου διαταραχή και μπορεί να γίνει αντιληπτή ακόμη και από 14 μηνών - Οι γονείς δικαιούνται θεραπείες ειδικής αγωγής οι οποίες συνταγογραφούνται ετησίως
Παιδί 2