Ελλάδα

Σχολικές εκδρομές: Τι αλλάζει! Όλη η απόφαση

 Την υπογραφή της στην υπουργική απόφαση για τις σχολικές εκδρομές έβαλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η απόφαση έρχεται να συγκεκριμενοποιήσει τα όσα ανέφερε ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση:

– Για όλες τις μετακινήσεις που γίνονται στο εσωτερικό, δεν απαιτείται πλέον έγκριση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά πραγματοποιούνται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας. 

– Για όλες τις μετακινήσεις που γίνονται στο εξωτερικό, δεν απαιτείται πλέον έγκριση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, παρά μόνο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

 – Η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της τελευταίας τάξης των Λυκείων μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε περισσότερες από μία χώρες του εξωτερικού αντί μόνο σε μία χώρα του εξωτερικού.

 • Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο:

α) εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (προγραμμάτων περιβαλλοντικής, αγωγής υγείας, πολιτιστικών κ.λπ.) πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, αντί μόνο στο εσωτερικό, και αυξάνεται η διάρκειά τους έως τριών -αντί για δυο- εργάσιμων ημερών ή έως πέντε -αντί τεσσάρων- ημερών, εάν συμπεριληφθούν έως δύο αργίες.

β) του Αναλυτικού Προγράμματος, πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, αντί μόνο στο εσωτερικό.

– Προβλέπεται η σύμπραξη-συνεργασία σχολείων με μικρό αριθμό μαθητών/τριών με σχολεία και άλλης Διεύθυνσης, ακόμη και διαφορετικών Περιφερειακών Διευθύνσεων, αντί με σχολεία της ίδιας μόνο Διεύθυνσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Γρατσία: «Φιάσκο η δίκη για τα Τέμπη, ένιωσα ντροπή ως λειτουργός της δικαιοσύνης» – Αινιγματική για το κόμμα Καρυστιανού
«Μία μητέρα θανόντος είπε ότι δεν άντεχε να κάθεται δίπλα σε κατηγορούμενο, ενώ άλλος συγγενής θύματος τόνισε ότι βίωσε κρίση πανικού», επισήμανε
Μαρία Γρατσία
Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα που «έφαγαν» 1,5 εκατομμύριο από πιστούς – Έταζαν θέσεις στη Μητρόπολη
Είχαν πλαστογραφήσει για να πείσουν τον κόσμο, έγγραφα με σφραγίδες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ακόμη και του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Δικαστική αίθουσα
Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Τσιτόγλου που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα - «Αν ήξερα τι θα πάθει δε θα τον άφηνα να φύγει»
«Κάτι άλλο κρύβεται, θέλω να βρεθεί αυτή η αλήθεια και να το πληρώσουν όλοι όσοι είναι από πίσω , ήταν ο καλύτερος πατέρας του κόσμου και είχε αδυναμία στο παιδί του», ανέφερε συγκινημένη η πρώην σύζυγος του
Καρδίτσα
Θεσσαλονίκη: Κλείνει τμήμα της Περιφερειακής την Πέμπτη το βράδυ – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του «Παπαγεωργίου»
Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θα υπάρξουν αποκλεισμοί κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία και ώρες
Θεσσαλονίκη έργα σε δρόμο