Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν οι γιατροί έξω από το υπουργείο Υγείας

ΩΡΑ 12.00 ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΩΡΑ 12.00 ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, πήραν σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, ενώ στην Αθήνα και τον Πειραιά οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων προσλήψεις του αναγκαίου μονίμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, διπλασιασμό ωρομισθίου για αργίες και νυχτερινά, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, νέο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και κάλυψη των μισθολογικών απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού καθώς και υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με επαρκή χρηματοδότηση – πάταξη παραοικονομίας και διαφθοράς.

Από την ερχόμενη εβδομάδα με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας, όπως τονίζει ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο οποίος εξηγεί ότι πήρε αυτή την απόφαση καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών και τις αποζημιώσεις για τα εκτός έδρας για όλο το 2010.

Όπως δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσουμπέλης “οι αγώνες των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας θα κλιμακωθούν.”

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε