Ελλάδα

Συγκέντρωση των δικαστικών στις 30 Οκτωβρίου

Την πραγματοποίηση πανδικαστικής συγκέντρωσης στις 30 Οκτωβρίου, αποφάσισαν οι πέντε δικαστικές Ενώσεις, με αίτημα την ανάδειξη και αντιμετώπιση των σοβαρών θεσμικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση, σκοπός της πανδικαστικής συγκέντρωσης είναι «η δημόσια ανάδειξη και συζήτηση των σοβαρών θεσμικών ζητημάτων της Δικαιοσύνης (απαξίωση του θεσμικού ρόλου των δικαστικών λειτουργών, μεγάλα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων, μεγάλες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων κ.λπ.)».

Την ίδια ημέρα, από τις 12:00 έως τις 15:00, θα διακοπούν οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων, ενώ μετά τη συγκέντρωση θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου.

Οι Ενώσεις που συμμετέχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση είναι: Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση δεν περιλαμβάνεται η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: «Η επιθεώρηση εργασίας είναι από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης
«Η Πυροσβεστική και οι υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές προβαίνουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος»
φωτιά - τρίκαλα
Αποσωλήνωση της 6χρονης με εγκεφαλίτιδα επιχειρούν οι γιατροί στη ΜΕΘ του Παίδων – «Σαρώνει» η γρίπη στα παιδιά
Οι γιατροί αναμένεται εντός της ημέρας να επιχειρήσουν τη σταδιακή αφύπνιση του παιδιού, προκειμένου να το αποσωληνώσουν, με τα επόμενα 24ωρα να χαρακτηρίζονται κρίσιμα
Νοσοκομείο παίδων
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα - «Με φώναξαν να δώσουμε DNA»
«Μέχρι να ταυτοποιηθούν οι σοροί η μητέρα μου θα θεωρείται αγνοούμενη» λέει ο γιος μιας εκ των πέντε γυναικών που εγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη στη βιομηχανία μπισκότων
Οι δύο από τις 5 γυναίκες που εγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη στη βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα 7