Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ – Τι τους είπε ο Κατρούγκαλος

Μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εργασίας με τον υπουργό  Γιώργο Κατρούγκαλο να λέει σε επιτροπή μελών του πως συμφωνεί με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αντιδρούν στη νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ που προβλέπει αύξηση των εισφορών υγείας στις κύριες συντάξεις από 4%-6%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κυβέρνηση και ΕΕ, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του μεγάλου Κεφαλαίου, προετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στις συντάξεις.

Χτύπημα, συνεχίζει, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία με νέο συνδικαλιστικό νόμο, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση ακόμη περισσότερο του κατώτερου μισθού.

Την ίδια ώρα, προσθέτει το ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι βιώνουν μια ανηλεή επίθεση. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε κάτεργα με καθημερινές απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι συνδικαλιστικές διώξεις, με την κάλυψη της Κυβέρνησης και της αντεργατικής νομοθεσίας, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, επισημαίνει το ΠΑΜΕ.

Το μεγάλο κεφάλαιο πλουτίζει από το μέχρι θανάτου ξεζούμισμα των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν μήνες, καταλήγει σχετικά.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρηστος Κατσώτης τόνισε πως “βρισκόμαστε εδω σε συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στον πόλεμο που συνεχίζει η αστική τάξη, το κεφάλαιο, η ΕΕ,η κυβέρνηση και τε κόμματα που τους υπηρετούν.

Οι επιχειρηματικοί ομιλοι ωφελούνται και ζημιώνονται οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρα απο την ισχυρή συμμαχία και τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις πολιτικές που εξυπηρετούν”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στο Ρέθυμνο: Σήμερα οι κηδείες των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον στη φωτιά της Κρύας Βρύσης
Ο 25χρονος Παντελής Διαμαντάκης είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο και εργαζόταν ως εποχικός πυροσβέστης ενώ ο 58χρονος Μανώλης Στρατιδάκης είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Γερακάρι Ρεθύμνου
Οι δύο πυροσβέστες που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη φωτιά στο Ρέθυμνο
Δραματικές ώρες στο Ρέθυμνο: Ξεπερνά τα 15 χλμ το μέτωπο της φωτιάς - Καθηλωμένα τα εναέρια μέσα λόγω των ανέμων, μπαράζ εκκενώσεων
Προβλέψεις ακόμα και για 11 μποφόρ στην περιοχή - Πάνω από 8.000 άνθρωποι εκκένωσαν - Ακόμα και από την θάλασσα η απομάκρυνση τουριστών και κατοίκων - Δείτε βίντεο από το πύρινο μέτωπο
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 54 λεπτά
24