Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αναμένεται και δεύτερη αγωγή υποστήριξης της κατηγορίας κατά του σταθμάρχη

Ένας 60χρονος επιβάτης αναμένεται να καταθέσει τη δεύτερη αγωγή υποστήριξης κατηγορίας κατά του σταθμάρχη για την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μέσω του δικηγόρου του, Θάνου Καρατσιώλη.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο 60χρονος βρισκόταν στο μοιραίο επιβατηγό τρένο που συγκρούστηκε με το εμπορευματικό στα Τέμπη και τραυματίστηκε. Νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχοντας υποστεί κατάγματα, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

«Δεν είναι σοβαρά τα τραύματά του, λογικά θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες, ωστόσο έχει υποστεί κι ένα σοκ ο γιος του με τον οποίο επικοινωνώ» αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr, o κ. Καρατσιώλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αγωγή θα κατατεθεί με την κατηγορία της «βαριάς σωματικής και ηθικής βλάβης».

Η αγωγή θα θα αφορά τόσο το ελληνικό δημόσιο, όσο και την ιδιωτική εταιρεία «για αποζημίωση, αλλά και για διαφυγόντα κέρδη τα οποία ο 60χρονος έχασε λόγω της νοσηλείας του»

«Νομίζω ότι σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση θα παίξει και το πόρισμα της επιτροπής που σύστησε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο θα διαλευκάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη. Θα το περιμένουμε αυτό το πόρισμα και στη συνέχεια θα κινηθούμε αναλόγως» υπογράμμισε στο GRTimes.gr o δικηγόρος Θάνος Καρατσιώλης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα κατατέθηκε η πρώτη αγωγή υποστήριξης της κατηγορίας κατά του σταθμάρχη. Ο σταθμάρχης, ηλικίας 59 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχές, χιόνια και σφοδροί άνεμοι την Τρίτη και την Τετάρτη: Το ακραίο σενάριο για μετεωρολογική βόμβα
«Βέβαια αξίζει να σημειωθεί, ότι, ακόμη και αν αυτό συμβεί, θα είναι μια καιρική εξέλιξη που ασφαλώς και έχει ξανασυμβεί στην περιοχή μας, δεν θα είναι δηλαδή κάτι το πρωτοφανές»
βροχή στην Αθήνα 5
Καθορίστηκε με ΚΥΑ το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Για υγειονομική δαπάνη άνω των 300 ευρώ, πλέον, προκαταβάλλεται στα στελέχη που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, το σύνολο της σχετικής δαπάνης, αφαιρουμένου του ποσοστού συμμετοχής σε αυτή
Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026.  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ