Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Την πάτησα» είπε ο σταθμάρχης μόλις έμαθε για τους νεκρούς

Η φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη άφησε πίσω της 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπήρχε καμία δικλείδα ασφαλείας και κανένα σύστημα ώστε να αποφευχθεί το οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος.

Ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας έχει συλληφθεί και έχει οδηγηθεί στον ανακριτή. Ρεπορτάζ της ΕΡΤ παρουσιάζει τις κινήσεις του αμέσως μετά την σύγκρουση. Ο σταθμάρχης, που ήταν υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων στα Τέμπη, μόλις αντιλήφθηκε ότι έγινε σύγκρουση άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος και νευρικός.

Κάπνιζε συνεχώς ενώ μόλις έφτασαν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για νεκρούς ο ίδιος είπε σε συνάδελφό του: «Την πάτησα»

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ σημείωσε πως από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει ότι υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης αλλά οι συνάδελφοί του, γνωρίζοντας την απειρία του – καθώς είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις λίγες μέρες πριν – είχαν πει σε σιδηροδρομικούς που βρίσκονταν στο σταθμαρχείο «να έχουν λίγο το νου τους», να προσέχουν δηλαδή λίγο τις κινήσεις του νέου σταθμάρχη. 

 

Στη θέση Κουλούρι, κοντά στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στη Λάρισα στήνεται ένα άτυπο επιχειρησιακό κέντρο προκειμένου να φτάσουν όλα τα κομμάτια από το μοιραίο τρένο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: «Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την δολοφονία της Μάγια στην Πολωνία: «Είχαν σχέση, ο 17χρονος την χτύπησε, ήταν παραβατικός»
ο 17χρονος που είναι βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 16χρονης Μάγια, είχε δεχτεί ακόμη 4 καταγγελίες από το 2021, για παρενόχληση και εκφοβισμό
Η 16χρονη Μάγια και ο δράστης της δολοφονίας
Hellenic Train: Με 1,5 ώρα καθυστέρηση αναχώρησε το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με 210 επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος
Η Hellenic Train ενημερώνει ότι έδωσε στους 210 επιβάτες νερά και σνακ κατά την αναμονή και παράλληλα δυνατότητα αποζημίωσης με το 25% της αξίας του εισιτηρίου
Τρένο