Ελλάδα

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια [pics]

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία, σε εξέλιξη και η αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια. Δείτε εικόνες από το σημείο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι προσερχόμενοι στη συγκέντρωση των Προπυλαίων, φώναξαν συνθήματα όπως «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα», «κόκκινα Βαλκάνια, σοσιαλιστικά χωρίς πολέμους χωρίς αφεντικά».

Click4more: Τεράστια ανταπόκριση στο Σύνταγμα – Λαοθάλασσα “για την Μακεδονία” – LIVE οι εξελίξεις

Στα Προπύλαια, μεταξύ άλλων έφθασαν μετά από προσυγκεντρώσεις τους, οργανώσεις της άκρας Αριστεράς (από την πλατεία Κάνιγγος) και ένα ισχυρό μπλοκ Αναρχικών (από την πλατεία Εξαρχείων).

Δείτε τις φωτογραφίες από την αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια για το συλλαλητήριο

propylaia propylaia propylaia συλλαλητήριο

Κανονικά το συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

[read4more]

Πλήθος κόσμου, κρατώντας ελληνικές σημαίες καθώς και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, προσήλθε από το πρωί στο χώρο της συγκέντρωσης, για να διαδηλώσει ενάντια στη συμφωνία, ζητώντας «την απόσυρση της συμφωνίας καθώς και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νότης Μηταράκης, ο Δημήτρης Καμμένος κι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι διαδήλωση της Δημοκρατίας για την Ελλάδα και τα δίκαιά μας. Όλος ο κόσμος πέρα και πάνω από κόμματα το πιστεύει και συνεχίζει να το δείχνει, είπε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο που ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Εξέδρα έχει στηθεί από την κάτω πλευρά του Συντάγματος, για τις κεντρικές ομιλίες. Μεταξύ των ομιλητών αναμένονται οι Κρις Σπύρου και η Αφροδίτη Μάνου.

Εξάλλου, ένταση, σημειώθηκε στις σκάλες πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όταν ορισμένα άτομα, ένας εκ των οποίων κρατούσε καδρόνι, πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο. Δεν σημειώθηκε -μέχρις στιγμής- προσαγωγή ενώ λίγο αργότερα επικράτησε ηρεμία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκρηξη στην Πλάκα: Συγγενείς των θυμάτων βγάζουν φωτογραφίες το σημείο της τραγωδίας – «Η Έρις ήταν 3 μηνών έγκυος, οι σοροί τους είναι σε κακή κατάσταση»
«Είμαστε συγκλονισμένοι. Αύριο μάλλον θα γίνει η αναγνώριση, γιατί είναι σε κακή κατάσταση οι σοροί τους. Θα έρθουν κι άλλα μέλη της οικογένειας για συμπαράσταση» λέει στο newsit.gr συγγενής των Αμερικανών τουριστών
Οι τουρίστες που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην Πλάκα
9
Πέθανε η ηθοποιός και συγγραφέας Δέσποινα Τομαζάνη – Είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Γλυκιά Συμμορία»
Η μακρά πορεία της στην Τέχνη δεν έχει να επιδείξει μόνο τα θεατρικά και θεατρικά της κατορθώματα, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει περγαμηνές στην ποίηση, το θέατρο, το διήγημα και το μυθιστόρημα
Η Δέσποινα Τομαζάνη στη «Γλυκιά Συμμορία»
Απέλυσαν όσους κατέθεσαν για την οσμή στη «Βιολάντα» - Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων στην έφεση κατά της αποφυλάκισης Τζιωρτζιώτη
«Υφίσταται ένα καθεστώς το οποίο δεν είναι καθόλου ευνοϊκό ώστε να μπορέσουν να προσφύγουν εργαζόμενοι στον ανακριτή» λένε οι συγγενείς των θυμάτων
Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα 134