Ελλάδα

Σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου

Το πρωί της Δευτέρας το ιταλικό σκάφος "Odin Finder" της ιταλικής εταιρείας Gas, η οποία κέρδισε και τον διαγωνισμό που διοργάνωσε προηγουμένως η EuroAsia Interconnector Α.Ε., ξεκινά τις βυθομετρικές έρευνες ενόψει της κατασκευής του έργου της ενεργειακής σύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

To συγκεκριμένο έργο το οποίο είχε έντονα αμφισβητηθεί από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους και στις τρεις εμπλεκόμενες χώρες ξεκινά από αύριο, περνώντας από την φάση του σχεδιασμού στην φάση της υπολοποίησης, στο πλαίσιο του “Εuroasia Interconnector” έργο το οποίο ξεκινά να υλοποιείται από το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022. 

Το έργο πέρα από τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν αναμένεται να ενισχύσει την γεωπολιτική θέση και αξία των τριών χωρών, δημιουργώντας περαιτέρω αλληλεξαρτήσεις στην Τριμερή Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο γεωπολιτικής και γεωοικονομικής συνεργασίας, το οποίο δρα αποθαρρύντικά στους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα