Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνέδριο στο Ζάππειο για τη Διαφορετικότητα και τις Ίσες Ευκαιρίας

Συνέδριο στο Ζάππειο για τη Διαφορετικότητα και τις Ίσες Ευκαιρίας

Το Εναρκτήριο Συνέδριο για την Διαφορετικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας με στόχο να θέσει τις βάσεις για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών στις εταιρείες και οργανισμούς. Το συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας (Diversity Charter), πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ιδρύεται στην Ελλάδα το 2019.

Η διαφορετικότητα αντικατοπτρίζει με πολλούς τρόπους το πρόσωπο της κοινωνίας μας, ενώ ως αρχή της κοινωνικής ζωής μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες της ανθρώπινης εμπειρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήθηκε το Εναρκτήριο Συνέδριο για την Διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις. Σκοπός του είναι να αναζητήσει τι σημαίνει Διαφορετικότητα στους σύγχρονους Ελληνικούς οργανισμούς και ποιες είναι οι μέθοδοι εφαρμογών αρχών διαφορετικότητας σε πραγματικές συνθήκες συμβίωσης και συναδελφικότητας στην καθημερινότητα της επιχειρηματικής ζωής.

Στην εποχή της υπαρκτής παγκοσμιοποίησης γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ο δρόμος προς την εφαρμογή της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών επηρεάζει ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητά μας. Πέρα από τις προφανείς θεωρητικές επιβεβαιώσεις ότι η «διαφορετικότητα είναι καλή», δημιουργείται η ανάγκη για έναν διάλογο που θα παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τόσο τη γενικευμένη εικόνα, όσο και τις πρακτικές εφαρμογές μιας στρατηγικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα σήμερα.

Για την ατζέντα, το πρόγραμμα του συνεδρίου και τους ομιλητές δείτε εδώ: http://www.diversityconference.gr/

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις