Ελλάδα

Συνταγή για την προμήθεια φυτοφαρμάκων

Η πρακτική της συνταγής από αρμόδιο επιστήμονα για τη χρήση φυτοφαρμάκων, ώστε να μειωθεί η υπερκατανάλωση και να προστατευθεί το περιβάλλον, εισάγεται για πρώτη φορά με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αυτές τις ημέρες συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζεται σειρά θεμάτων, που μεταξύ άλλων αφορούν στη βελτίωση των διαδικασιών παραχώρησης γης σε αγρότες, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τη διακίνηση και εμπορία των φυτοφαρμάκων, την απλοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας εμπορίας και ελέγχου λιπασμάτων αλλά και την αυστηροποίηση των ελέγχων στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.

Εξάλλου, επιχειρείται η εισαγωγή νέων καινοτόμων θεσμών, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής και αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών. Μεταξύ των νέων θεσμών είναι κατ’ αρχάς οι αγορές παραγωγών (Farmers Markets), που αποσκοπούν στη μείωση του χάσματος μεταξύ της τιμής παραγωγής και της τιμής διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, αφού οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους στον καταναλωτή χωρίς άλλη διαμεσολάβηση.

Επίσης, δημιουργούνται κτηνοτροφικά πάρκα και κτηνοτροφικές ζώνες για την υποστήριξη του κλάδου, αναβαθμίζεται το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και διασυνδέεται με το Γ.Ε.Μ.Η προκειμένου να προστατεύονται οι αγρότες από κάθε είδους απάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στην Ιαπωνία για τρόφιμα μολυσμένα με φυτοφάρμακα

Το Μαυροβούνιο απαγόρευσε εισαγωγές αλβανικών γεωργικών προϊόντων μετά τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων φυτοφαρμάκων

Πρόστιμα ύψους 268.100 ευρώ για παράνομα φυτοφάρμακα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά και πάλι σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Στο επίκεντρο οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί
Μετά την ολοκλήρωση των ισχυρισμών θα γνωστοποιηθεί η λίστα των μαρτύρων και θα ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων που είναι η οικογένεια του μηχανοδηγού
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη