Ελλάδα

«Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της 37χρονης δεν ανήκουν στην ίδια» υποστηρίζει ο δικηγόρος της αστυνομικού

Υποστήριξε, δε, πως θα πείσει άνετα και με ευχέρεια τις Αρχές για την αθωότητά της

«Η 37χρονη αστυνομικός θα πείσει με ευχέρεια τις αρχές για την αθωότητά της» υποστήριξε ο δικηγόρος της αστυνομικού, Γιώργος Πατρινός, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών οίκων ανοχής και παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Πατρινός τόνισε πως «τα στοιχεία της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της» στο κύκλωμα εκβιαστών και υποστήριξε πως τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της αστυνομικού δεν ανήκουν στην ίδια.

Σε ερώτηση πως δικαιολογεί τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν την πελάτισσά του να συναντάται με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης εξέφρασε την άποψη ότι «το γεγονός ότι κάποιος διαπράττει παράνομες πράξεις, δεν καθιστά αυτόματα και τους γύρω του συνένοχους. Αυτό που προσπαθεί να αποδοθεί στην εντολέα μου στηρίζεται σε ισχνές ενδείξεις».

Τόνισε, δε, πως «η ίδια δεν είχε λόγο να γνωρίζει τις παράνομες δραστηριότητές του, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές».

Σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της  αστυνομικού ο κ. Πατρινός σημείωσε: «Τα ποσά που βρέθηκαν δικαιολογούνται επαρκώς και δεν ανήκουν στην ίδια. Η σχετική έκθεση ανεύρεσης χρημάτων θα δείξει ότι δεν υπάρχει σύνδεση με την κατηγορούμενη».

Ωστόσο, σε ερώτηση αν ανήκουν σε σύντροφό της, ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες υπογραμμίζοντας ότι «αυτά τα ζητήματα θα αποσαφηνιστούν στην απολογία».

 

Σχολιάζοντας την απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξης, είπε: «Η ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί ακόμη και με ισχνές ενδείξεις. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αξιολόγησε κάποιες συμπεριφορές ως ύποπτες, αλλά δεν αποκλείεται να έγινε λάθος στην εκτίμηση».

Όσον αφορά τις κατηγορίες που την βαρύνουν και τα διαγράμματα που φέρεται να έδειξε σε συνάντηση απάντησε ότι «το διάγραμμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση και είναι τελείως άσχετο» προσθέτοντας ότι οι Αρχές θα εντυπωσιαστούν από τις κινήσεις που έκανε η κατηγορουμένη μετά την συνάντηση με τον βασικό κατηγορούμενο σε εστιατόριο και ενώ ήταν υπό παρακολούθηση από τους Αδιάφθορους.

Η 37χρονη που είχε βραβευθεί ως «η αστυνομικός της Χρονιάς» θα απολογηθεί την Τετάρτη σε μια διαδικασία που θα κρατήσει αρκετές ώρες, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού κατηγορουμένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τον πρώτο εμπρησμό του 32χρονου που επιτέθηκε στις ανήλικες στο Αιγάλεω
Ο 32χρονος είχε μπει στη χώρα μας από την Κω στις 12 Μαΐου του 2024, κατέθεσε αίτηση ασύλου καθώς ήταν πρόσφυγες πολέμου και αφού την ελαβε έφτασε στην Αθήνα , όπου δεν ειχε μόνιμη κατοικία και ο ίδιος δήλωνε άστεγος
Ο 32χρονος Παλαιστίνιος με συριακή υπηκοότητα που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ 4
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 3
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 7
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 5