Δευτέρα, 26 Φεβ.
15oC Αθήνα

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πως τα εκτυπώνετε μέσω myCar, πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πως τα εκτυπώνετε μέσω myCar, πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

Καθώς μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, τον τελευταίο μήνα του έτους, πλησιάζει όλο και περισσότερο η στιγμή που θα πρέπει να μπούμε στην ΑΑΔΕ πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024.

Τα τέλη κυκλοφορίας έχουν εδώ και καιρό αναρτηθεί στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ. Πρέπει να πληρωθούν έως 31 Δεκεμβρίου και κανείς δεν ξέρει αν και φέτος θα αποφασιστεί να δοθεί παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Αλλαγές φέτος σε ό,τι αφορά στο ύψος των τελών κυκλοφορίας, δεν υπάρχουν. Εκτός από τα ποσά, ίδια παραμένει και η διαδικασία τόσο για εκτυπώσει κανείς τα τέλη κυκλοφορίας όσο και για να «καταθέσει πινακίδες», να βγάλει δηλαδή το όχημά του σε ακινησία.

Όλα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω του myCar. Εκεί μπορεί κανείς να καταθέσει τις πινακίδες, να θέσει το όχημα σε ακινησία και άρα να μην πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Για να εκτυπώσει κανείς το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας, χωρίς κωδικούς Taxisnet, χρειάζεται μόνο το ΑΦΜ του, τον αριθμό κυκλοφορίας και την είσοδο στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Υπάρχει και η επιλογή μέσα του myCar να γίνει η διαδικασία και με κωδικούς Taxisnet.

Αφού μπείτε στην εφαρμογή, πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ». Σε αυτό το σημείο εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.

Μετά πατάτε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων». Αμέσως μετά επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

Στη συνέχεια επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2024) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος (υπάρχει επιλογή).

Μετά πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας έχουν και φέτος QR code για να μπορεί ο φορολογούμενος να πληρώσει ηλεκτρονικά μέσω mobile banking χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσει τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Φυσικά, υπάρχει η επιλογή χρήσης του κωδικού RF για πληρωμή μέσω web banking αλλά και η πληρωμή σε ΑΤΜ ή με φυσική παρουσία σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις