Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέμπη: «Δεν γνώριζα ότι ο σταθμάρχης ήταν μόνος του» λέει ο επιθεωρητής του

Τέμπη: «Δεν γνώριζα ότι ο σταθμάρχης ήταν μόνος του» λέει ο επιθεωρητής του
ΦΩΤΟ REUTERS

Ένα «μπαλάκι» ευθυνών έχει ξεκινήσει πριν ακόμα στεγνώσουν τα δάκρυα για τις 57 ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη. Μετά την πρώτη αποκάλυψη ότι ο πιο άπειρος σταθμάρχης -με μόλις λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο πόστο- έκανε μόνος του βάρδια το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, οι συνάδελφοί του αρχίζουν τώρα να δίνουν τη δική τους εκδοχή για το πώς έχουν τα πράγματα…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη τη νύχτα, τη συγκεκριμένη στιγμή έπρεπε να είναι τρεις σταθμάρχες εκεί. Όπως δείχνουν τα στοιχεία όμως, ο ένας δεν πήγε καθόλου, ο δεύτερος έφυγε νωρίτερα και ο τρίτος και πιο άπειρος, έμεινε μόνος του εκεί, να χειριστεί την κατάσταση σε μια δύσκολη μέρα και έναν δύσκολο σταθμό.

«Δεν ήξερα ότι ήταν μόνος του»

Με τον επιθεωρητή των σταθμαρχών να έχει πάρει αναρρωτική άδεια ενός μήνα, από το επόμενο κιόλας πρωινό του δυστυχήματος -μια κίνηση που έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα- ο ίδιος, λέει τώρα ότι… Δεν ήξερε.

Τι δεν ήξερε; Ότι ο άπειρος σταθμάρχης έκανε μόνος του τη βάρδια εκείνο το βράδυ. Συγκεκριμένα, ο επιθεωρητής του, είπε στον Alpha:

«Εαν γνώριζα ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας το μοιραίο βράδυ βρισκόταν μόνος του στον σιδηροδρομικό σταθμό θα είχα ορίσει αντικαταστάτη. Και αν δεν έβρισκα θα πήγαινα εγώ ο ίδιος να κάνω βάρδια. Δε θα άφηνα κανέναν μόνο του ειδικά κάποιον νέο. Δεν πρόκειται για θέμα απειρίας αλλά για θέμα απροσεξίας και εγκατάλειψης θέσεων».

Με όλες τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ασύλληπτη τραγωδία, οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και ολόκληρη η χώρα, περιμένει με αγωνία να μάθει τι τελικά ισχύει και ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για τις 57 ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα, εκείνη την τραγική νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις