Ελλάδα

Τέμπη: «Είναι μια καλογραμμένη επιστημονική φαντασία», λέει ο πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης για το πόρισμα της Hellenic Train

«Δεν γίνεται να έχουμε κάτι που να καίγεται χωρίς να υπάρχει το υλικό που καίγεται. Δεν υπάρχει καύση χωρίς καύσιμη ύλη»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Καλογραμμένη επιστημονική φαντασία», χαρακτήρισε ο ειδικός πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων, Κώστας Λακαφώσης, το πόρισμα της Hellenic Train για την τραγωδία των Τεμπών

«Αυτό όλο είναι μια τεχνική έκθεση που δεν μπορεί να σταθεί ούτε 5 λεπτά στο δικαστήριο, είναι μια καλογραμμένη επιστημονική φαντασία η οποία κάνει διάφορες απίστευτες παραδοχές, ότι κόπηκε το καλώδιο, έμεινε ψηλά στον αέρα, πέταξε και μετά από μερικά δευτερόλεπτα πήγε και χτύπησε ακριβώς στην τρύπα του μετασχηματιστή και ενώ δεν είχε κοπεί το ρεύμα υποτίθεται, είχε ακόμα ρεύμα για να ανάψει η φωτιά. Όπως και να έχει, αυτή η τεχνική έκθεση για να τα αποδείξει όλα αυτά έχει και μια φωτογραφία μέσα η οποία είναι πλαστογραφημένη, είναι κανονικά σκηνοθετημένη», τόνισε ο Κώστας Λακαφώσης μιλώντας σήμερα (23.02.2025) στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για το πόρισμα της Hellenic Train για τα Τέμπη.

«Σε πέντε λεπτά στο δικαστήριο θα έχει τελειώσει αυτή η συζήτηση, δεν μπορεί να δείξει κάποιος μια φωτογραφία από κάτι που δεν είναι στον τόπο που βρέθηκε αλλά από κάπου αλλού και να ισχυρίζεται ότι είναι αληθινό».

«Κάποιος πρέπει να εξηγήσει όχι μόνο την στιγμή της ανάφλεξης αλλά και τη διάρκεια της καύσης. Πρέπει κάποιος να μπορεί να μας το εξηγήσει ολόκληρο, με αρχή, μέση και τέλος», συμπληρώνει.

«Δεν γίνεται να έχουμε κάτι που να καίγεται χωρίς να υπάρχει το υλικό που καίγεται. Δεν υπάρχει καύση χωρίς καύσιμη ύλη», καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση»
Συγκινεί ασθενής της 36χρονης γιατρού - «Η Μάγδα μου έσωσε τη ζωή. Την ευχαρίστησα και μου χαμογέλασε, δεν μου είπε τίποτα άλλο»
Η 36χρονη γιατρός στη Λέσβο
«Αγαπούσε "τη βίλα της" και είχε παράπονα από τον ενοικιαστή» λέει η σπιτονοικοκυρά της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Η σπιτονοικοκυρά της 45χρονης αποκάλυψε ότι το θύμα είχε προβλήματα και παράπονα από τον ενοικιαστή της, ενώ πολλές φορές της είχε πει ότι θέλει να τον διώξει από το σπίτι της
Ο Σκοπιανός δολοφόνος και η Σταυρούλα Λεβεντάκη