Ελλάδα

Τέμπη: «Έπεφταν πάνω μου καύτρες, φώναζα βοήθεια» – Συγκλονίζει η 36χρονη Δάφνη που πήρε εξιτήριο

Ο χρόνος σταμάτησε λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. 44 μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων η 36χρονη Δάφνη πήρε εξιτήριο την ώρα που κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να παραμείνουν στη ζωή

Επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος δεν κατάφερε να βγει ζωντανός. «Έπεφταν πάνω μου καύτρες, σκεφτόμουν πως ήταν ένα κακό όνειρο», είπε στην ΕΡΤ Δάφνη, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε μετά τη σύγκρουση των τρένων.

«Ξαφνικά πετάχτηκα μπροστά στην απέναντι θέση. Βρίσκομαι στα μπροστά κουπέ στο βαγόνι νούμερο 2 πίσω από αυτό του κυλικείου. Χάνω τις αισθήσεις μου στιγμιαία. Ανοίγω τα μάτια μου και βρίσκομαι έξω από το τρένο. Αρχικά σκέφτομαι ότι είναι ένα κακό όνειρο. Πέφτουν πάνω μου καύτρες και τότε καταλαβαίνω ότι αυτό συμβαίνει στα αλήθεια. Φώναζα βοήθεια. Το σκυλί μου η Τάβη ήταν δίπλα μου. Της έλεγα να φύγει για να μην καεί αλλά δεν έφευγε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αδερφός της Δάφνης, Γιώργος Μπρέλλας ανέφερε με τη σειρά του. «Ήταν πολυτραυματίας. Είχε ρήξη του ήπατος. Είχε θλάση στον πνεύμονα, είναι κάποια πράγματα όσον αφορά τα παθολογικά τα οποία θέλουν παρακολούθηση ακόμα».

«Δύο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού με τράβηξαν μακριά από τη φωτιά»

Η ίδια απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με αυταπάρνηση την έσωσαν.

«Δύο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που ήταν επιβάτες, με τράβηξαν μακριά από τη φωτιά. Τους ευχαριστώ που με έσωσαν. Νιώθω βαθιά θλίψη για το χαμό του συντρόφου μου, αλλά και χαρά που μετά από 44 μέρες νοσηλείας, βρίσκομαι πλέον εκτός νοσοκομείου».

«Ξεκίνησαν από το 7ο βαγόνι, βοήθησαν 6ο, 5ο υπήρχαν πολλά βαγόνια και εκεί μπροστά στις φλόγες δεν τόλμησε να προσεγγίσει κανένας παρά μόνο αυτά τα δύο παιδιά» λέει από την πλευρά του ο κ. Μπρέλλας.

Εξιτήριο πήρε και η Ανύσια με τον πατέρα της με ανάρτηση στα social media να ενημερώνει για την κατάσταση της κόρης του. «Η Ανυσία μας μετά από 44 ημέρες είναι πλέον σπίτι μας!!! Σας ευχαριστώ όλους. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Να σημειωθεί ότι η Μυρσίνη, ο Ρομπέρτο και ο Γεράσιμος, όλοι επιβάτες των δύο πρώτων βαγονιών, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η «επόμενη μέρα» στη Λέσβο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας - Αποκαρδιωτικές εικόνες από τις καταστροφικές πλημμύρες
Οι δρόμοι εξαφανίστηκαν κάτω από το νερό, αυτοκίνητα έμειναν μισοβυθισμένα, ενώ σπίτια και επιχειρήσεις βούλιαξαν στη λάσπη, την ώρα που οι κάτοικο προσπαθούν να σώσουν τις ιδιοκτησίες τους
Καταστροφές και ζημιές σε σπίτια στο χωριό Καλλονή και Σκάλα Καλλονής στη κεντρική Λέσβο μετά από έντονη βροχόπτωση
Το ημερολόγιο του Μπούμπη
Ένα μεσημέρι όπως όλα τα άλλα. Φαγητό, χάδια, πάρκο.   Αγαπητό ημερολόγιο,Εγώ είμαι ο Μπούμπης.Ένας σκύλος που μένει με τον Τάκη. Και αυτό...
Το ημερολόγιο του Μπούμπη
Κρήτη: Υδροστρόβιλος και ουράνιο τόξο ταυτόχρονα πάνω από τη θάλασσα στον Πλακιά Ρεθύμνου – Εντυπωσιακές εικόνες
Υδροστρόβιλοι εμφανίζονται αρκετά συχνά πλέον στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη
Υδροστρόβιλος και ουράνιο τόξο πάνω από τη θάλασσα στη νότια Κρήτη