Ελλάδα

Θάλασσα νεκρών το Αιγαίο! Συνταρακτική μαρτυρία: Οι άνεμοι θα βγάζουν πνιγμένους πρόσφυγες – 5 παιδιά στα αζήτητα

- 22 νεκροί, στην πλειοψηφία τους παιδιά, προστέθηκαν στον κατάλογο του θανάτου από το προχθεσινό ναυάγιο
- Ο συνολικός αριθμός είναι 32, την ώρα που εκφράζονται ανησυχίες για σοκαριστικές σκηνές τις επόμενες ημέρες στην περιοχή
- Πέντε παιδιά που κατάφεραν να νικήσουν τον θάνατο δεν έχουν βρει τους γονείς τους και παραμένουν σε νοσοκομεία
- Νέο ναυάγιο με θύμα έναν 20χρονο πρόσφυγα αναφέρθηκε σήμερα στις 5 περίπου το απόγευμα, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα
- Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου και "κόβουν την ανάσα"
- ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Το δράμα στα παγωμένα νερά του Αιγαίου δεν έχει τελειωμό. Αντιθέτως, ενδέχεται να “κρύβει” εξέλιξη χειρότερη κι από τους πιο σκοτεινούς μας εφιάλτες.

Στους 32 ανέβηκε ο συνολικός αριθμός των νεκρών της προχθεσινής θαλάσσιας τραγωδίας, όταν ένα ξύλινο σκάφος με περίπου 350 πρόσφυγες και μετανάστες, ναυάγησε ανοικτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο.

Φόβοι για σοκαριστικές σκηνές

Από το πρωί στις ακτές της βορειοδυτικής Λέσβου, από τη Μήθυμνα και την Πέτρα μέχρι την αρχαία Άντισσα, ξεβράστηκαν 22 ανθρώπινοι σοροί, στην πλειοψηφία τους παιδιών ηλικίας λίγων μηνών έως λίγων (5-6) ετών.

Ο αριθμός αυτός ήρθε να προστεθεί στους 10 μέχρι σήμερα νεκρούς του ναυαγίου και να επιβεβαιώσει τους αρχικούς φόβους, ότι στο πλοίο που ναυάγησε επέβαιναν περισσότεροι από 300 άνθρωποι– και σύμφωνα με κάποιες πρώτες μαρτυρίες, μέχρι και 350.

Σημειώνεται πως έχουν διασωθεί 242 από τους επιβαίνοντες. «Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί τελικά ο φόβος για 300 – 350 επιβαίνοντες, θα βρεθούμε μπροστά σε τραγικές πραγματικά σκηνές τις επόμενες μέρες, όταν θα φυσήξουν άνεμοι και η θάλασσα βγάλει στην ακτή πνιγμένους ναυαγούς» έλεγε χθες στέλεχος του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα, πέντε παιδιά διασώθηκαν από το παραπάνω μεγάλο ναυάγιο και δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι γονείς τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν νοσηλευόμενα στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ οι γιατροί και όλο το άλλο νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους.

Τα αγγελούδια αυτά ανήκουν στην ομάδα των 18 παιδιών, που με σοβαρά προβλήματα υγείας διακομίσθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στο Νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν αναγνωρίστηκαν από κανέναν από τους διασωθέντες, παρά το ότι τις φωτογραφίες τους τις είδαν όλες οι οικογένειες των ναυαγών που αναζητούν τα παιδιά τους.

Στο μεταξύ, άλλο ένα ναυάγιο με θύμα έναν 20χρονο πρόσφυγα αναφέρθηκε σήμερα στις 5 περίπου το απόγευμα, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα μας στοιχειώνουν για πολλά χρόνια. Θα αποτελούν την απόδειξη πως στην εποχή μας, αυτή της καλπάζουσας τεχνολογίας, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά πνίγονταν στο Αιγαίο για να αποφύγουν τον θάνατο από οβίδες σε εμπόλεμες ζώνες.

Προσοχή, οι εικόνες είναι εξαιρετικά σκληρές: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρόστιμο 270.000 ευρώ και 5 μήνες φυλάκιση σε συνταξιούχο νε τη βούλα του ΣτΕ – Είχε σκοτώσει με τσάπα 8 κουτάβια
Το Συμβούλιο Επικρατείας με την απόφασή του έκρινε ότι δεν παραβιάζονται οι συνταγματικοί κανόνες και μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα πρόστιμο και ποινή φυλάκισης
Κουτάβια 3
Αφροδίτη Γεωργούση για Πέτρο Φιλιππίδη: «Στη δίκη είπαν ότι δεν είμαστε αρκετά όμορφες για να μας βιάσει»
Η ηθοποιός μίλησε για όσα κατήγγειλε σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και πώς βιώσε όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο: «Ο λόγος που κατήγγειλα είναι για να βγάλω επιτέλους από μέσα μου όλα αυτά που είχα, να λυτρωθώ και να προστατέψω άλλα κορίτσια»
Η Αφροδίτη Γεωργούση
5
Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Κουνούπι στην Αργολίδα - Ήχησε ξανά το 112 «απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι»
Στο σημείο έφτασαν και επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 14 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα
Φωτιά στο Κουνούπι Αργολίδας
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
3
«Σφίγγα» ο 50χρονος που έπνιξε την 59χρονη αδελφή του με σακούλα στη Θεσσαλονίκη - Το σημείωμα που είχε αφήσει στην πολυκατοικία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με την 59χρονη τους ενώ επαναλάμβανε ότι θα μιλήσει μόνο παρουσία δικηγόρου. Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα
Το θύμα της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη 5