Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης για κορονοϊό: Προς κορύφωση η νέα έξαρση κρουσμάτων

Θάνος Πλεύρης για κορονοϊό: Προς κορύφωση η νέα έξαρση κρουσμάτων

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στην νέα έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (18.03.2022) στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν φαίνεται ότι θα οδηγηθούμε σε νέα μέτρα και ότι μέχρι τέλος του καλοκαιριού δεν θα είναι δύσκολα τα πράγματα. 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες βλέπουμε μία άνοδο στα κρούσματα κορονοϊού, αλλά αυτή η έξαρση δείχνει να κορυφώνεται και για την ώρα δεν πιέζει το σύστημα υγείας. Πρόσθεσε επίσης ότι, σύμφωνα και εκτίμηση του ΕCDC, θα υπάρχει μια αύξηση των μολύνσεων. Ωστόσο, τα πράγματα – όπως είπε ο υπουργός – δεν θα είναι είναι δύσκολα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. 

Η αύξηση που καταγράφεται, όπως είπε επίσης ο Θάνος Πλεύρης, οφείλεται στην υπομετάλλαξη της Όμικρον και στο άνοιγμα της κοινωνίας.

Όσον αφορά το κομμάτι του εμβολισμού, ο υπουργός σημείωσε ότι αυτή την στιγμή η επιστημονική κοινότητα ξεκαθαρίζει ότι θα έχουμε τέταρτη δόση ή ένα εποχικό εμβόλιο, όπως εκείνο της γρίπης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις