Ελλάδα

Θέλουν να φύγουν οι μετανάστες απο την Ελλάδα και δεν μπορούν!

Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα το γνωστό αγκάθι της χώρας μας δεν επιτρέπει σε χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η οικονομικη κρίση και ελάχιστες θέσεις εργασίες πλέον αναγκάζουν τους μετανάστεςς να αποχωρήσουν απο την χώρα μας ,όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολλοί καθυστερούν ή αναβάλουν το ταξίδι της επιστροφής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κ.Χάινταν που μιλώντας στο Newsit εξηγεί πως βρέθηκε εγκλωβισμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχοντας μάλιστα το εισιτήριο στο χέρι και αυτο γιατί το τμήμα αλλοδαπών που υπάγεται ο ίδιος έχασε το διαβατήριο του!

Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδω, γίνεται ακόμα πιο τραγελαφική καθώς για να μπορέσει να εκδώσει νεο διαβατήριο απο την πρεσβεία του Ιράκ και τις αρμοδικές αρχές χρειάζεται μια άδεια παραμονής που πρέπει να εκδώσει το τμήμα αλλοδαπών κάτι που όμως…δεν εγκρίνεται καθώς δεν του την ανανεώνουν.

Στην παρακάτω φωτό φαίνεται η ληγμένη άδεια παραμονής

Δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις θα συναντήσει κάποιος στους διαδρόμους του τμήματος αλλοδαπών με δικηγόρους που έχουν προσλάβει διάφοροι μετανάστες για να επιλύσουν τέτοια προβλήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Τι θα ισχυριστεί ο υπνοθεραπευτής στην κατάθεσή του – «Η γιατρός ήταν πελάτισσά μου»
Η έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη προχωρά, με τις αρχές να εξετάζουν προσεκτικά τα μηνύματα και τις επικοινωνίες του υπνοθεραπευτή
Μαζωνάκης 47
Λαμία: Στη φυλακή δύο ανήλικοι «ποντικοί» που λήστεψαν διευθύντρια παιδικού σταθμού – Αναζητείται 15χρονος συνεργός τους
Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι αστυνομικοί σχημάτισαν ξεχωριστή δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των μητέρων των δραστών
Περιπολικό