Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεμιστοκλέους για 4η δόση εμβολίου: «Είναι έτοιμα τα συστήματα» – Θέμα χρόνου οι αποφάσεις για τους ανοσοκατεσταλμένους

Θάνος Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν πληρώνουν πρόστιμο

Άμεσες εξελίξεις όσον αφορά στη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (11.01.2022) στην ΕΡΤ. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μάλιστα συνεδριάζει σήμερα (11.01.2022) με θέμα την 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε πως είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα, ή αλλιώς η Επιτροπή θα λάβει αποφάσεις για την χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους στην επόμενη συνεδρίαση της. Ωστόσο, δεν έγινε πιο συγκεκριμένος ως προς το χρονικό πλαίσιο. 

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΡΤ, υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. Όπως εξήγησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις