Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο σακίδιο του άνδρα που απειλούσε να ανατινάξει τα δικαστήρια

Ο εκρηκτικός μηχανισμός θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς σε απόσταση τριών μέτρων

Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο σακίδιο του άνδρα που απειλούσε να ανατινάξει τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης (18.12.24).

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε μαζί του ο άνδρας που βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αποτελείται από κροτίδες πυροτεχνικής σύνθεσης, εννέα μεγάλες και μια βάση η οποία επίσης περιείχε πυροτεχνική σύνθεση, καλωδίωση και μπαταρίες.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ήταν υπό προϋποθέσεις λειτουργικός και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς σε απόσταση έως τρία μέτρα περίπου.

Στην κατοχή του 41χρονου που έχει διπλή υπηκοότητα ελληνική και ιρλανδική, βρέθηκε και ένα πιστόλι, το οποίο ήταν τελικά ρέπλικα.

thessalonikivomva

vomva thessaloniki

vomva thessaloniki pistoli

Την ώρα που βρισκόταν στην είσοδο των δικαστηρίων, άρχισε να απειλεί φωνάζοντας «Θα σας τινάξω στον αέρα, φέρτε τον υπουργό».

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον άνδρα, στον οποίο και πέρασαν χειροπέδες.

Η αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει την υπόθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένταση στην πορεία για την Παλαιστίνη στο Σύνταγμα: Πλήθος κόσμου φώναξε συνθήματα κατά του πολέμου – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο - Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία έως την πρεσβεία του Ισραήλ
Διαδηλωτές
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
5
Συγκλονίζει ο καρκινοπαθής που κατήγγειλε πως πήρε 1 χρόνο μετά τη βιοψία του: «Αντί συγγνώμης μου ζητούν τα ρέστα»
Ο 56χρονος κατήγγειλε πως το Δημόσιο του ζητά πλήθος εγγράφων και 2 πραγματογνωμοσύνες οι οποίες καθυστερούν την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης - «Δεν θα προλάβω, θα βγει πρώτα η νεκροψία μου»
Άνδρας
3,5 χρόνων κορίτσι πνίγηκε σε πισίνα στη Ρόδο - Υπεράνθρωπη η προσπάθεια των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή
Το παιδί διασκέδαζε υπό την επίβλεψη της γιαγιάς του - Αυτόπτες μάρτυρες το ανέσυραν από την πισίνα μελανιασμένο και χωρίς τις αισθήσεις του - Οι διασώστες ξεκίνησαν άμεσα τη διαδικασία ανάνηψης αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά
Πισίνα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
15