Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος που συνδέεται με τους 54 τόνους κοκαΐνης στον Πειραιά

Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της σπείρας που έφερε την κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα

Ένας 30χρονος μέλος σπείρας, που συνδέεται με τους περίπου 54 τόνους κοκαΐνης που κατασχέθηκαν τον Απρίλιο στον Πειραιά, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (08.05.2025). Η αξία των ναρκωτικών πλησιάζει το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ο 30χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, για σχέση με το κύκλωμα που έφερε τους 54 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στον Πειραιά.

Ακολούθησαν έρευνες σε δύο σπίτια, στο Κορδελιό και στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που σχετίζεται με την υπόθεση και παραδόθηκε υπό μεσεγγύηση (σ.σ. έπειτα από συμφωνία ή μετά από δικαστική απόφαση) στη Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης.

Έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της σπείρας βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η εισαγωγή κοκαΐνης, που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, πραγματοποιείται μέσω ανάκτησής της από εμπορευματοκιβώτια, από μέλη εγκληματικών οργανώσεων που είτε εργάζονται στους ως άνω λιμένες, είτε εισέρχονται σε αυτούς παρανόμως ή παρατύπως, διαπιστώνεται ότι η δράση της παρούσας εγκληματικής οργάνωσης έχει διεθνικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην εισαγωγή, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών», καταλήγει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην ανακοίνωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Βρέθηκε βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, σε σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
Η οικογένεια Τηλκερίδη έστειλε εξώδικο στην εταιρεία που χειρίζεται τις κάμερες και ζήτησε να της παραδοθεί το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού και να κοινοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησής του, εντός 48 ωρών
Τέμπη
8
Κεφαλονιά: Καταγγελία για τον 66χρονο που επικοινώνησε τελευταίος με τη Μυρτώ – «Βρέθηκα με υπέρογκα χρέη εξαιτίας του»
«Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, φέρομαι να ευθύνομαι για τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς», είπε ο καταγγέλλων για τον 66χρονο
Ο 66χρονος από την Πρέβεζα που συνομιλούσε και έστειλε χρήματα στην Μυρτώ