Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 25 μέλη ακροδεξιών οργανώσεων

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και 14 ανήλικοι

Στη σύλληψη δεκάδων μελών ακροδεξιών οργανώσεων έχουν προχωρήσει από το πρωί της Τετάρτης (7.5.2025) οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε κλοπές, ληστείες και βιαιοπραγίες.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 25 συλλήψεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 12 ανήλικοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα αυτά υπό των μανδύα της ακροδεξιάς οργάνωσης έκαναν ληστείες και επιθέσεις και μάλιστα με τέτοια αγριότητα που κατέληγαν σε τραυματισμούς. 

O Γεώργιος Τζήμας, γενικός αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης και «στη συμμορία αυτή ενέχονται 29 άτομα, 15 ενήλικοι και 14 ανήλικοι», ενώ έως τώρα συνελήφθησαν 25 άτομα».

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το τέλος της επιχείρησης.

Πώς η αστυνομία έφτασε στις συλλήψεις

Σύμφωνα με το thesstoday, η κατάσταση είχε αρχίσει, τις τελευταίες εβδομάδες, να μυρίζει «μπαρούτι» καθώς παλιά μέλη της Χρυσής Αυγής, με τη στρατολόγηση νεαρών ατόμων – μελών της αποκαλούμενης «Sarisa», είχαν αρχίσει να κάνουν παρεμβάσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Την ίδια ώρα πλήθαιναν οι «μαζώξεις» στα γραφεία τους με στόχο την ιδεολογική χειραγώγηση νεαρών, ώστε να δημιουργήσουν έναν νέο «στρατό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πώς οι πράκτορες της ΕΥΠ έφτασαν στα ίχνη του Αζέρου που συνελήφθη στη Σούδα για κατασκοπεία - Το περίεργο προφίλ και οι κινήσεις του
Ο 26χρονος είχε κλείσει δωμάτιο ξενοδοχείου με θέα τη ναυτική βάση για έναν ολόκληρα μήνα - Πιάστηκε με 5.000 φωτογραφίες από πλοία που έμπαιναν και έβγαιναν από τον συγκεκριμένο κόλπο
Σούδα 4
58χρονη έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του πρώην συντρόφου της στη Θεσσαλονίκη - Ο 36χρονος νοσηλεύεται στο «Παπαγεωργίου»
Σε βάρος της γυναίκας από τη Σρι Λάνκα ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη
Ένα περιπολικό όχημα