Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο για τους 2.000 μετανάστες που έρχονται από την Κω!

Δέκα λεωφορεία από τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ "Μακεδονία" θα περιμένουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τους περίπου 2.000 πρόσφυγες...

που αναχώρησαν το πρωί από την Κω με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και αναμένονται να καταπλεύσουν αργά το βράδυ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των ΚΤΕΛ Χρήστος Λιούπας, τα λεωφορεία θα μεταφέρουν σταδιακά τους πρόσφυγες στον υπεραστικό σταθμό απ’ όπου στη συνέχεια, θα αναχωρούν με έκτακτα δρομολόγια, για την Ειδομένη.

“Ανά τέταρτο θα αναχωρούν, από τον υπεραστικό σταθμό, λεωφορεία για την Ειδομένη προκειμένου οι πρόσφυγες, πληρώνοντας το εισιτήριο των 10 ευρώ, να συνεχίσουν το ταξίδι τους διασχίζοντας τα σύνορα” ανέφερε ο κ. Λιούπας.

Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες με την αύξηση των προσφύγων, σημείωσε ότι καθημερινά πλέον υπάρχουν περίπου 15 έκτακτα δρομολόγια για την Ειδομένη που ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και είναι όλα υπερπλήρη (σ.σ. είναι χωρητικότητας 50 ατόμων).

Χιλιάδες πρόσφυγες συγκεντρώνονται τον τελευταίο καιρό στο ΚΤΕΛ Μακεδονία προκειμένου να πάρουν το λεωφορείο και να φτάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Φτάνουν αργά το βράδυ από την Αθήνα και κοιμούνται πέριξ του σταθμού, περιμένοντας να ανοίξουν, στις 06.00 το πρωί, τα εκδοτήρια.

Προσωρινή ανακούφιση με παγωμένα νερά, σάντουιτς, είδη υγιεινής, ακόμα και ένα …χαμόγελο συμπαράστασης, τους προσφέρουν από τον Μάιο εθελοντές της Κίνησης Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη (Refugee Solidarity Movement Thessaloniki).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η ώρα της απολογίας της Ειρήνης Μουρτζούκου για τις δολοφονίες των μωρών - «Φρούριο» τα δικαστήρια της Πάτρας με τον φόβο επεισοδίων
Το κτίριο των δικαστηρίων θα είναι κενό ενώ οι αστυνομικοί θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να κρατήσουν την 25χρονη μακριά από τον κόσμο
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
1
Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο» στη 2χρονη Αλεξάνδρα στο Αγρίνιο που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα της
Υποβασταζόμενοι οι γονείς στην κηδεία του παιδιού τους - Μέσα σε ένα μικροσκοπικό και λευκό φέρετρο μεταφέρθηκε η 2χρονη στην τελευταία κατοικία της
Άνθρωποι 9