Ελλάδα

Τιθορέα: Το χωριό που έχει την πιο ξεχωριστή σχέση με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο

Υπάρχουν κάποια χωριά που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και το πόσο φημισμένα είναι. Υπάρχουν και άλλα τα οποία εκτός από ομορφιά και φύση, ξεχωρίζουν επίσης λόγω της ιστορίας τους ή το γεγονός ότι συνδέονται με πολύ γνωστές προσωπικότητες της Ελλάδας.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το χωριό για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα. Ο λόγος για το χωριό Τιθορέα ή αλλιώς Βελίτσα.

Τι το ξεχωριστό έχει, λοιπόν, αυτό το χωριό; Είναι η γενέτειρα του Πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου. Ένας πανέμορφος τόπος, αρκετά κοντά στην Αθήνα που αξίζει να γνωρίσεις.

Η Τιθορέα όπως είναι γνωστή, πέρα από Βελίτσα, είναι ένα πολύ όμορφο χωριό στη Φθιώτιδα κτισμένο στην ανατολική πλευρά του Παρνασσού.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο αδερφός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για διακοπές με υπερπολυτελές γιοτ στο Βόρειο Αιγαίο
Εκτός από το γιοτ Evrima , έχουν ενοικιαστεί τρία μικρότερα σκάφη για ημερήσιες εκδρομές και θαλάσσιες περιηγήσεις του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και της συνοδείας του
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Muqrin bin Abdulaziz
1
«Υπάρχουν στοιχεία ότι η μητέρα του Παναγιωτάκη ευθύνεται για τον θάνατό του» λέει ο δικηγόρος της Μουρτζούκου - «Η Ειρήνη βιάστηκε στο σώμα και στην ψυχή»
Η Ειρήνη Μουρτζούκου στο απολογητικό της υπόμνημα το πρωί της Κυριακής, έριξε ξεκάθαρα την ευθύνη στην φίλη της Πόπη, για το θάνατο του μικρού αγοριού
Η Ειρήνη Μουρτζούκου 5