Ελλάδα

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία για τα παραποιημένα στοιχεία στη Eurostat

Στόχος να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες, υπουργών ή υφυπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων που αφορούσαν στο έλλειμμα της χώρας και εστάλησαν στη Eurostast επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, παίρνει το δρόμο για τη Βουλή και θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες, υπουργών ή υφυπουργών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου στον Άρειο Πάγο ώστε από εκεί να διαβιβαστεί στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση –με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Θανάση Πλεύρη- διενήργησε η 8η πταισματοδίκης, υπό την εποπτεία εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Στην αναφορά του ΛΑΟΣ υπήρχαν στοιχεία της Eurostat για συγκεκριμένους τομείς της Οικονομίας, όπως ελλείμματα στο χώρο της Υγείας, κ.α.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Ωραιόκαστρο: Πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες στο εργοστάσιο – Κάηκαν εγκαταστάσεις και δεκάδες παραπήγματα
H φωτιά καίει ακόμα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης – Συνεχείς οι εναέριες ρίψεις νερού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο - Στο νοσοκομείο 2 πυροσβέστες
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ανανεώθηκε πριν 23 λεπτά