Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Το «Κίνημα της πετσέτας» παίρνει πίσω την πρώτη παραλία στην Πάρο – «Ξηλώθηκαν» ξαπλώστρες στη Μικρή Σάντα Μαρία

Το «Κίνημα της πετσέτας» παίρνει πίσω την πρώτη παραλία στην Πάρο – «Ξηλώθηκαν» ξαπλώστρες στη Μικρή Σάντα Μαρία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Η φωνή τους για ελεύθερες παραλίες ήταν τόσο δυνατή που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις! Και κάπως έτσι, το «Κίνημα της πετσέτας» μπορεί πλέον να καμαρώνει για την πρώτη νίκη του! Την παραλία Μικρή Σάντα Μαρία, στην Πάρο.

Όπως φαίνεται στις σημερινές φωτογραφίες που δημοσιεύει στο Facebook η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches, οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες ξηλώθηκαν, έστω από τη μισή παραλία Μικρή Σάντα της Πάρου, η οποία είναι προσβάσιμη πλέον -έστω κατά το ήμισυ- σε όλους τους πολίτες.

Όπως είπε στο ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης, «υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ του Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την παροχή υπηρεσιών σε παραλίες. Εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους στην Πάρο, είναι ότι δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών… Η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα αυτούς του παραχωρισιούχους… Δε θα ανεχόμαστε κάτι που είναι εναντίον του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και η ενημέρωση που έγινε νωρίτερα για το θέμα, από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου πάντως, είπε στο ΣΚΑΪ ότι η αρμοδιότητα της Αστυνομίας για το συγκεκριμένο θέμα «είναι καθαρά το ποινικό κομμάτι. Είτε η διαδικασία η αυτόφωρη είτε η υποβολή μήνυσης».

«Δεν έχουμε το δικαίωμα απόφασης για σφράγιση αυτών των καταστημάτων» διευκρίνισε, τονίζοντας ότι για κάποιες επιχειρήσεις υπάρχουν πολλές μηνύσεις και έχουν βεβαιωθεί πολλές παραβάσεις.

Όμως και από την παραλία στη Νέα Πέραμο απομακρύνθηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η proininews η επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου ξεκίνησε χαράματα, για την απομάκρυνσή τους, σε μια παραλιακή έκταση από την κατοικία του Δεσπότη μέχρι το κέντρο αναψυχής των αξιωματικών.

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις