Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Το τευλευταιο ”αντίο” στον Κώστα Μουρσελά – Πλήθος κόσμου στο νεκροταφείο της Κηφισιάς [pics]

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Θεατρικοί συγγραφείς, πεζογράφοι, ποιητές, ηθοποιοί, πολιτικοί και εκδότες, αποχαιρέτησαν σήμερα τον Κώστα Μουρσελά. Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.  

Μιλώντας για τον θεατρικό συγγραφέα και πεζογράφο που πέθανε στις 15/7, σε ηλικία 85 ετών, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος είπε πως υπήρξε ένα πρόσωπο που κυνηγήθηκε και διώχθηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, προβάλλοντας την αντίστασή του στο καθεστώς μέσα από την οξυδερκή του σάτιρα και τη χαμηλή του φωνή.

«Ο Μουρσελάς», σημείωσε στον επικήδειό του ο Κ. Γεωργουσόπουλος, «ήταν ένας πεπεισμένος ρομαντικός. Και ως ρομαντικός θρήνησε για τα βαθιά τραύματα της Ελλάδας, όπως και για τη διάψευση της γενιάς του. Τα τραύματα που έβαλε στο μικροσκόπιό του ο συγγραφέας, ξεκινούν από τα χρόνια του Εμφυλίου και παραμένουν εν πολλοίς ανοιχτά μέχρι και σήμερα. Τόσο με τα θεατρικά του έργα όσο και με την πεζογραφία του, πρωτίστως δε με την τηλεοπτική του σειρά «Εκείνος και Εκείνος, ο συγγραφέας μίλησε για το δράμα της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Γι’ αυτό και στο σημαντικότερο θεατρικό του έργο, που είναι το «Ενυδρείο», παρατηρούμε ανθρώπους εγκλωβισμένους και αδύναμους, που αλληλοσπαράσσονται χωρίς κανένα περιθώριο διαφυγής. Και να πω ότι δυστυχώς ο Μουρσελάς δεν προτιμήθηκε από τις κρατικές μας σκηνές, όπως δεν προτιμήθηκε και ο άλλος μεγάλος εκλιπών, ο Παύλος Μάτεσις. Ας ελπίσουμε πως μετά τον θάνατό του θα έχει καλύτερη τύχη». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε