Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τώρα είναι η ώρα: Μπες στον Κύκλο της ανακύκλωσης

Τώρα είναι η ώρα: Μπες στον Κύκλο της ανακύκλωσης

Νερό: το στοιχείο που υπάρχει… παντού, που χωρίς αυτό δεν μπορούμε να ζήσουμε. Σκεφτείτε το: ένα από τα αγαπημένα «παιχνίδια» της παιδικής μας ηλικίας ήταν το νερό. Παιχνίδι με το νερό στο σπίτι, μπουγέλο στο σχολείο.

Το σώμα μας, το «σπίτι» μας, ο πλανήτης δηλαδή, αποτελούνται κυρίως από νερό. Κρατήστε το τελευταίο, τον πλανήτη. Το «σπίτι μας».

Μέρες που είναι, καλοκαίρι, ζέστη, το νερό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας.

Μέρες που είναι, επίσης, εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, ο πλανήτης «φωνάζει» να κινηθούμε για να τον σώσουμε.

Και πάλι το νερό παίζει το… ρόλο του.

Σε πόσους δεν αρέσει, ειδικά το καλοκαίρι, να πίνουν δροσερό νερό από το ψυγείο. Συνήθως, είναι σε πλαστικό μπουκάλι. Άλλος ένας παράγοντας κλειδί: πλαστικό. Αυτό που πρέπει να μειωθεί για σώσουμε τον πλανήτη.

Η Nestlé αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Παγκοσμίως, η εταιρία αλλάζει τις συσκευασίες της με στόχο καμία απ’ αυτές να μην καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή ως απόρριμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η Nestlé Waters έχει δεσμευτεί να προσφέρει βιώσιμες λύσεις για τις συσκευασίες των προϊόντων της με σεβασμό στον πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα: 

  • Χρήση κατ’ ελάχιστον 50% ανακυκλωμένου πλαστικού rPET στη συσκευασία της
  • Λειτουργία εργοστασίων με μηδενικά απόβλητα ήδη από το 2020
  • 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025.

Το Κορπή δείχνει το δρόμο

Το Κορπή, μία από από τις πιο γνωστές μάρκες  φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα, πρωτοπορεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που έχει υποστεί ο πλανήτης.

Το Κορπή είναι το πρώτο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, το οποίο διατίθεται σε ανακυκλώσιμη συσκευασία με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι και 50% rPE στο φιλμ της.

Για το Κορπή, το 2021 είναι μια χρονιά σταθμός καθώς μπαίνει σε μια νέα εποχή. Γι’ αυτό και με αποφασιστικότητα καλεί τους καταναλωτές που το εμπιστεύονται, να γίνουν σύμμαχοί του, συμμετέχοντας στην καμπάνια #Mpesstonkyklo.

Μέσα από τον κύκλο αυτό θέλει να «φωνάξει» το μήνυμα της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας: έννοιες που ταυτίζονται απόλυτα με το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή. 

Με το «Μπες στον κύκλο», το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή μας προσκαλεί να γίνουμε μέρος της αλλαγής για να προστατευθεί ο πλανήτης δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ανακυκλώσουμε εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια.

Έχετε σκεφτεί πόσες φορές την εβδομάδα πηγαίνετεστο σούπερ μάρκετ; Τουλάχιστον μία και ενίοτε και περισσότερες. Γι’αυτό και το Κορπή με την πρωτοβουλία «Μπες στον Κύκλο» κάνει την ανακύκλωση εύκολη στο σούπερ μάρκετ, προσφέροντας ξεχωριστά προνόμια.

Μέσα από το πρόγραμμα, οι καταναλωτές ενημερώνονται για τον ορθό τρόπο ανακύκλωσης. Ενθαρρύνονται μικροί και  μεγάλοι, να βάλουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους  και να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες που θα ενισχύουν παράλληλα και την κυκλική οικονομία.  

Το Κορπή καλεί τους καταναλωτές να  μπουν στον κύκλο για ένα καλύτερο αύριο.

#Mpesstonkyklo Roadshow

Ο καθένας από εμάς μπορεί να ανακυκλώσει τα πλαστικά μπουκάλια του και να προσφέρει «ανάσα» στον πλανήτη.

Για να γίνει αυτό, χρειάζονται μόνο κάποια μικρά αλλά σημαντικά βήματα…

  • Επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται η κινητή μονάδα «Μπες στον κύκλο» Roadshow του Κορπή, έχοντας μαζί σας πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού
  • Ρίχνετε τα μπουκάλια στη μονάδα ανακύκλωσης
  • Σκανάρετε το QR code που βρίσκεται πάνω στη μονάδα ανακύκλωσης
  • Κάνετε εγγραφή στο nestlenoiazomai.gr και παίρνετε promo code με εκπτώσεις σε προϊόντα Nestlé

Με τον ίδιο κωδικό μπορείτε να κερδίζετε επιπλέον προνόμια και εκπτωτικά κουπόνια στην εφαρμογή της Cyclefi, η οποία προωθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της επανάχρησης.

Που θα βρείτε το «Μπες στον Κύκλο» Roadshow

15 με 21 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Ελληνικού (Λεωφ. Βουλιαγμένης 43-45, Ελληνικό)

22 με 28 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 39, Βριλήσσια).

Το Κορπή®  έκανε την αλλαγή με σεβασμό στο περιβάλλον! Επίλεξε προϊόντα από ανακυκλωμένο πλαστικό, γίνε και εσύ μέρος της αλλαγής και μπες στον κύκλο!

#Mpesstonkyklo της Ανακύκλωσης

#Mpesstonkyklo της Κυκλικής Οικονομίας

#Mpesstonkyklo του Νερού

Sponsored by Nestlé

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις