Ελλάδα

Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Ξέσπασμα στα δικαστήρια από τον πατέρα του 19χρονου Γιάννη

Η ματαίωση του τεχνικού ελέγχου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, που σκοτώθηκε το παιδί, τον έκανε να ξεσπάσει για ακόμα μια φορά.

Τον Εισαγγελέα Εφετών επισκέπτεται ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική, ο οποίος είδε να απορρίπτεται τελευταία στιγμή το αίτημά του να γίνει τεχνικός έλεγχος στα μηχανήματα από πιστοποιημένη εταιρεία από τον Εισαγγελέα Πολυγύρου.

Μαζί με τον πατέρα, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης φίλοι και συγγενείς του 19χρονου, με τους νεαρούς ντυμένους στα μαύρα να κρατούν μια φωτογραφία του φίλου τους, που χάθηκε τόσο άδικα.

Ο Γιώργος Καμπαϊλής, ο πατέρας του Γιάννη που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο λούνα παρκ είχε ζητήσει να γίνει πραγματογνωμοσύνη από δικούς του τεχνικούς συμβούλους, ωστόσο απορρίφθηκε από την εισαγγελία. Σύμφωνα με την απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκιδικής η εταιρεία δεν είναι στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων και έτσι σταμάτησε η διαδικασία ελέγχου των μηχανημάτων.

Ο ίδιος ξέσπασε πριν λίγο φτάνοντας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι η απόφαση του Εισαγγελέα να ματαιωθεί ο τεχνικός έλεγχος είναι σκάνδαλο και πως πρέπει να δοθεί εντολή να γίνει ο τεχνικός έλεγχος, ενώ σημείωσε πω βρίσκεται εδώ με τη φωτογραφία του παιδιού του και όχι με το ίδιο του το παιδί.

«Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν, το παιδί μου το έφεραν με φωτογραφία εδώ. Κανείς δεν είχε δικαίωμα να το πάρει», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη.

Για τον πατέρα του 19χρονου η παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που ευθύνονται για την τραγωδία είναι σκοπός της ζωής του. Όπως λέει όλοι εκείνοι που υπέγραψαν, δεν έκαναν τους απαιτούμενους ελέγχους και αδιαφόρησαν στο βωμό του κέρδους, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, που ανέθεσε τη νομική του εκπροσώπηση στον Αλέξη Κούγια, υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως η επιχείρησή του λειτουργούσε νόμιμα και πως όλα τα παιχνίδια είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές δικηγόρων: Νικητής ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος στην Αθήνα, ανανεώνουν θητείες Φινοκαλιώτης και Κλάππας σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά
Ο κύριος Κουτσόλαμπρος έχει συνδέσει το όνομά του με τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων, ενώ ο αντίπαλός του Δημήτρης Αναστασόπουλος εξειδικεύεται στο δίκαιο πληροφορικής και διαδικτύου - Τα μηνύματά τους μετά το αποτέλεσμα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 7
Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο – 48.000 ευρώ σε Κυριάκου και Αρναούτη δίνει η οικογένεια του τραγουδιστή
Τα χρήματα στις δύο επιβάτιδες, σε πρώτη φάση θα δοθούν από την ασφαλιστική εταιρία, ενώ έπειτα η ασφαλιστική θα τα ζητήσει από την οικογένεια του τραγουδιστή
Παντελής Παντελίδης
Βίντεο ντοκουμέντα με τον 48χρονο που κυνήγαγε τρεις μαθήτριες στο Καματερό κρατώντας μαχαίρι
«Οι γνωστοί μου προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά μόλις είδαν το μαχαίρι φοβήθηκαν», λέει στο newsit.gr, φίλος των αγοριών που προσπάθησαν να αποτρέψουν τον 48χρονο στο Καματερό
Καματερό