Ελλάδα

Τραμ: Επιστρέφει Σύνταγμα – Δοκιμαστικά δρομολόγια στη Βουλιαγμένης

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Τραμ στην Πλατεία Συντάγματος. Σε εξέλιξη τα πρώτα δοκιμαστικά στο τμήμα Κασομούλη – Βουλιαγμένης.

Το Τραμ παίρνει το δρόμο του γυρισμού στο Σύνταγμα και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται δοκιμαστικές διαδρομές μέχρι την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. έχει εγκαταστήσει από τον Αύγουστο σύστημα μέτρησης παραμορφώσεων της πλάκας οροφής της κοίτης του Ιλισού. Το σύστημα μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις σε σταθμό συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, όπου με ειδικά προγράμματα γίνεται η στατιστική επεξεργασία και αξιολόγηση των μετρήσεων.

Οι πρώτες μετρήσεις, χωρίς Τραμ, από τους ειδικούς αυτούς σένσορες κατά μήκος του Ιλισού, έδειξαν καταρχάς θετικά αποτελέσματα. Όμως η ακριβής κατάσταση του αγωγού πάνω από τον οποίο διέρχονται οι συρμοί, θα εξακριβωθεί με τα load tests (μετρήσεις και με Τραμ πάνω στον Ιλισό).

Από σήμερα λοιπόν και για το επόμενο διάστημα θα γίνονται δοκιμαστικές φορτίσεις της πλάκας του Ιλισού με διάφορα σενάρια κίνησης συρμών Τραμ (συρμοί που κινούνται αντίθετα, σε διαφορετικές ώρες, σε στάση, σε πέδηση, σε επιτάχυνση κ.λπ.).

Τραμ – Καραμανλής

“Εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την ασφαλή κίνηση των συρμών πάνω από την κοίτη του Ιλισού. Ο έλεγχος για την ασφαλή επαναλειτουργία του Τραμ στο Σύνταγμα, θα είναι σχολαστικός. ιδίως αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης.

Αποτελεί άλλωστε στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και στο Τραμ. Στον υπάρχοντα στόλο προστίθενται 25 νέα οχήματα, αναβαθμίζοντας το δίκτυο. Παράλληλα, προχωράμε το σχεδιασμό μας για τη συνολική αναβάθμιση του τραμ στην πρωτεύουσα, με την επέκτασή του προς Πειραιά, η οποία αναμένεται να επιφέρει μείωση κυκλοφορίας μετακινήσεων με οχήματα κατά 15.000 ημερησίως, καθώς και με την επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό”, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων στη Κερατέα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Είμαι 11 μέρες χωρίς ρεύμα»
Χωρίς ρεύμα, με καμένα σπίτια και ζώα, οι πυρόπληκτοι της χώρας προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους
Η κυρία Αργυρώ Πάλλα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 11 μέρες 1
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει» – Πρώτη στην ΕΕ σε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες η Ελλάδα δείχνει η Eurostat
Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα στοιχεία είναι ίδια από το 2016, «είμαστε πάντα τελευταίοι», του χρόνου στη δημοσκόπηση της Eurostat «θα είμαστε πολύ καλύτερα» - Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου σε κέντρο υγείας ελληνικού νησιού
Άδωνις Γεωργιάδης
6
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έστειλε εξώδικα για δημοσιεύματα που την ήθελαν να αγοράζει πολυτελές ακίνητο στο Ελληνικό
Τα εξώδικα αφορούν τα sites Karditsa sta akra και VoiceNews, τα οποία είχαν αναφέρει ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα, αξίας 3 εκ. ευρώ, στον ουρανοξύστη που χτίζεται στο Ελληνικό
Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη 20