Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία στα Τρίκαλα από τον αδόκητο θάνατο που βρήκε λίγες ημέρες προτού ντυθεί γαμπρός, ο 30χρονος Στέφανος. Τον άτυχο νέο που πνίγηκε στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα, αποχαιρέτησαν χθες (27.05.2025) οι γονείς του και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα. «Είχα τον καλύτερο γιο», είπε την Τετάρτη (28.05.2025) η μητέρα του 30χρονου.
«Να μη βιώσει κανένας γονιός αυτό που περνάω εγώ αυτή τη στιγμή. Να προσέχετε τα παιδιά σας, να τα έχετε αγκαλιά και να τους λέτε ότι τα αγαπάτε. Δεν ξέρω πώς έγινε, εγώ ξέρω μόνο ότι το παιδί μου έφυγε», είπε η μητέρα του 30χρονου Στέφανου στο Star, χωρίς να μπορεί συνειδητοποιήσει ακόμα τον άδικο χαμό του γιου της στη Λευκάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Ήταν ένα παιδί που όλοι αγαπούσαν κι είχαν μόνο τα καλύτερα να πουν. Το παιδί μου ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Είχα τον καλύτερο γιο, δεν υπήρχε καλύτερο παιδί από το παιδί μου, πραγματικά. Και σαν ήθος, και σαν χαρακτήρας… Ήταν ένα χαμογελαστό παιδί που έλαμπε όλος ο κόσμος μόλις χαμογελούσε», ανέφερε.
«Ήταν να παντρευτεί το παιδί, ήταν όλα έτοιμα», είπε η μητέρα του Στέφανου και επανέλαβε: «να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας και πείτε τους πόσο πολύ τα αγαπάτε». «Εγώ ήμουν τυχερή, τον αγκάλιαζα κάθε μέρα, του έλεγα κάθε μέρα πως τον αγαπάω», είπε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι μπομπονιέρες του γάμου στην κηδεία του Στέφανου
Η τελευταία πράξη της τραγωδίας γράφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 27 Μαΐου στα Τρίκαλα, όπου έγινε η κηδεία.
Στον κατάμεστο ναό βρέθηκαν φίλοι και συγγενείς του για το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο νεαρό που πήγε στο νησί του Ιονίου για να γιορτάσει το bachelor του με την παρέα του και πνίγηκε στην παραλία Κάθισμα.
Θα παντρευόταν 19 ημέρες μετά. Στην εκκλησία μοιράστηκαν οι μπομπονιέρες του γάμου του, που ήταν ήδη έτοιμες.
Στην κηδεία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Χρυσόστομος, ο οποίος νωρίτερα απηύθυνε ένα συγκινητικό αποχαιρετισμό στον Στέφανο σημειώνοντας ότι «η αναχώρηση ενός νέου ανθρώπου από τον παρόντα κόσμο, λίγο πριν τελέσει το Μυστήριο του Γάμου, προκαλεί βαρύ πένθος και ανθρώπινη θλίψη. Όμως η Εκκλησία μας, ακόμη και μέσα στον πόνο του αποχωρισμού, συνεχίζει να υψώνει λόγο ελπίδας, να ψάλλει την Ανάσταση, να προσεύχεται για την αιώνια ζωή».
Αναφερόμενος, δε, ειδικά στη Μάρθα, τη σύντροφο του 30χρονου Στέφανου, η οποία έμαθε τα τραγικά νέα στην Κύθνο όπου βρισκόταν για το δικό της bachelor, ο κ. Χρυσόστομος γράφει: «Το μυστήριο της ζωής και του θανάτου δεν εξηγείται με λόγια, μόνο με πίστη. Ο Θεός γνωρίζει το ”γιατί” κάθε Σταυρού. Μαζί με τον πόνο σου, κράτα και την ελπίδα: Ότι δεν χάνεται καμιά αγάπη που έχει σφραγιστεί με αλήθεια και καθαρότητα».
Το χρονικό της τραγωδίας
Το 30χρονο παλικάρι από τα Τρίκαλα που πνίγηκε στη Λευκάδα, στις 14 Ιουνίου θα ντυνόταν γαμπρός και θα περίμενε στα σκαλιά της εκκλησίας την αγαπημένη του.
Η απόφασή του να επισκεφθεί το όμορφο νησί του Ιονίου, το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Μαΐου, με σκοπό να απολαύσει τις τελευταίες ημέρες του ως εργένης, φάνηκε πως ήταν μοιραία.
Μαζί με τους φίλους του λοιπόν, επισκέφθηκε το Κάθισμα για το bachelor του. Στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι και τα κύματα της θάλασσας ήταν για ακόμα μία φορά αγριεμένα.
Αν και οι μαρτυρίες αναφέρουν πως οι φίλοι του 30χρονου τον πίεζαν να μην μπει στη θάλασσα, δυστυχώς δεν τους έδωσε αρκετή σημασία.
Άνθρωποι που ήταν μπροστά, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, όσο εκείνος έδινε μάχη με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, δυστυχώς μάταια.
Κάποιοι έπεσαν στο νερό και παρά τα δυνατά κύματα, πάλεψαν να τον προσεγγίσουν, αλλά τα δυνατά κύματα τον παρέσυραν μακριά τους, για πάντα.