Ελλάδα

Τζανάκης για κορονοϊό: Κάτω από 70 οι θάνατοι τέλη Φεβρουαρίου

Στο πότε θα αποτυπωθεί η αποκλιμάκωση του κορονοϊού και στους επιμέρους δείκτες της πανδημίας – και κυρίως αυτόν των θανάτων – αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (15.02.2022) στον ΣΚΑΪ. 

«Είμαστε σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης όλων των δεικτών και σε πορεία σταθεροποίησης», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Επεσήμανε δε ότι τόσο οι νοσηλείες όσο και οι θάνατοι αποκλιμακώνονται.

Μάλιστα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι προς το τέλος Φεβρουαρίου οι θάνατοι από κορονοϊό θα είναι κάτω από 70, καθώς αυτοί που βλέπουμε τώρα προκύπτουν από τα κρούσματα που εμφανίστηκαν προ τριών εβδομάδων.

Σημείωσε επίσης ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πάνω από 10.000 κρούσματα, ενώ τόνισε ότι «δεν πρέπει να άρουμε όλα τα μέτρα. Τη μάσκα πρέπει να την κρατήσουμε».

Για την 25η Μαρτίου, είπε ότι οι παρελάσεις, όπως και όλες οι εξωτερικές εκδηλώσεις, μπορούν να οργανωθούν και να γίνουν, εφόσον είναι σε ανοιχτό χώρο και γίνονται συντεταγμένα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές σε Μακεδονία, Ιόνιο, Ήπειρο και Πελοπόννησο – Καταιγίδες και σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και στην Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου
ΚΑΙΡΌς
Το Μετρό Θεσσαλονίκης αναστέλλει τα δρομολόγια για ένα μήνα – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες
Ο ΟΑΣΘ ενεργοποιεί ειδικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας λεωφορειακής γραμμής-εξπρές που θα καλύπτει τη διαδρομή της βασικής γραμμής (Νέα Ελβετία - Σιδηροδρομικός Σταθμός)
Μετρό Θεσσαλονίκης
8
«Πουλούσε ναρκωτικά μέσα στην εκκλησία» ο παλαιοημερολογίτης youtuber ιερέας – Ο ρόλος του στην συμμορία
«Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να βγει από τον χώρο της εκκλησίας σε παρακείμενο στενό για να δώσει ναρκωτικά σε κάποιον πελάτη», λέει ο Γιάννης Καρυδάκος, διοικητής της δίωξης ναρκωτικών
Ιερέας